Συνάντηση με αντιπροσωπεία γυναικών, που πλήττονται από το άρθρο 12 του Ν. 4387/2016, (νόμος Κατρούγκαλου), αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας, είχε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.
Υπενθυμίζεται πως με τον συγκεκριμένο Νόμο καθορίστηκε:
1.    Να χορηγείται το 50% της σύνταξης που θα εδικαιούτο ο θανών κατά τον χρόνο θανάτου του, αντί 70% που ίσχυε, ανεξαρτήτως ηλικίας, μέχρι πρότινος.
2.    Σε γυναίκα που είναι από 52 έως 55 ετών την ημέρα του θανάτου του συζύγου της, να χορηγείται σύνταξη για 3 έτη, να διακόπτεται και να χορηγείται και πάλι όταν αυτή γίνει 67 ετών.
3.    Σε γυναίκα που είναι κάτω των 52 ετών την ημέρα θανάτου του συζύγου της, να χορηγείται σύνταξη για 3 έτη και μετά να διακόπτεται οριστικώς.
4.    Σε περίπτωση που υπάρχουν ανήλικα παιδιά, η περίοδος χορήγησης σύνταξης, παρατείνεται μέχρι να γίνει το μικρότερο 18 ετών ή 24 ετών εφόσον φοιτά σε ΑΕΙ.
Η αντιπροσωπεία των γυναικών έθεσε μια σειρά προβληματισμών – ερωτημάτων, στον Λαρισαίο βουλευτή, όπως:
i.    Αν ζούσε ο σύζυγος δεν θα έπαιρνε σύνταξη; Η σύνταξη δεν είναι ανταποδοτική; Τι θα γίνουν οι εισφορές 25, 30 και 35 χρόνων;
ii.    Πόσο λογικό είναι να δικαιούται σύνταξη κάποιος που είναι 55 ετών και 1 ημέρα και να μην δικαιούται κάποιος άλλος που είναι 55 ετών παρά μια ημέρα;
iii.    Ποιος θα δώσει εργασία σε μεσήλικα, πόσο θα τον πληρώνει και για πόσο διάστημα τη στιγμή που δεν μπορούν να βρουν εργασία νεαρά άτομα με περγαμηνές;
iv.    Μήπως το κράτος αφού καταχράται τις εισφορές δεκαετιών, θα έπρεπε να βρει μια αξιοπρεπή εργασία στην /ον επιζόντα σύζυγο και να επιστρέψει εντόκως αυτές, στην οικογένεια;
v.    Ποιος άραγε σκέφτηκε ένα μέτρο που κτυπά το κύτταρο της Ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια, τη στιγμή που δεν επιφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος στο κράτος μέχρι και τα τέλη του 2019;
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Λαρισαίος πολιτικός, δήλωσε:
«Σήμερα είχα συνάντηση με κυρίες που πλήττονται από το νέο νόμο Κατρούγκαλου, αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας. Γυναίκες που στην πιο δύσκολη, ίσως, στιγμή της ζωής τους, έρχονται αντιμέτωπες με τον κυνισμό, την αδικία και την αναλγησία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Σε μια κοινωνία, της οποίας  η συνοχή δοκιμάζεται, οφείλουν όλοι να αντιληφθούν πως οι πραγματικές κόκκινες γραμμές βρίσκονται στα όρια των πολιτών και όχι στις ιδεοληψίες και φαντασιώσεις των Κυβερνώντων.
Αποτελεί μονόδρομο η ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου να τροποποιηθεί το εν λόγω άρθρο, ώστε να απαλειφθούν οι παράλογοι περιορισμοί των ηλικιακών ορίων. Σε αυτή την κατεύθυνση δηλώνω παρών».
Στη συνάντηση παρέστη ο κ. Απόστολος Παπαπαρίσης, που ανέλαβε το συντονισμό της προσπάθειας των γυναικών για προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους, αναλύοντας λεπτομέρειες του σχετικού άρθρου.