Με τα στελέχη των Δημοσίων ΙΕΚ Λάρισας, κκ. Βαγγέλη Αθανασιάδη, πρ. Διευθυντή του 2ου ΙΕΚ και Θανάση Ολύμπιο, συναντήθηκε ο αν. Τομεάρχης  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, τέθηκαν επί τάπητος θέματα οργανωτικής δομής των ΔΙΕΚ, όπως η έλλειψη οργανογράμματος, αλλά και η αναγκαιότητα αναβάθμισης του ρόλου τους, ειδικά σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, όπως η σημερινή.
Αναφορά έγινε στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της Πρακτικής Άσκησης στο πέμπτο εξάμηνο κατάρτισης και στη σύνδεσή της με την εξεύρεση εργασίας των καταρτιζομένων.
Τα στελέχη των ΔΙΕΚ, έθεσαν ακόμη στον Λαρισαίο πολιτικό, το θέμα της εξαίρεσης του Διοικητικού προσωπικού από θέσεις ευθύνης των ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ, με πρόσφατη τροπολογία σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, η οποία καταργεί προηγούμενη διάταξη, που τους έδινε αυτή τη δυνατότητα.
Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε:
«Σήμερα είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με στελέχη που πραγματικά έχουν συνδέσει το όνομά τους με τα Δημόσια ΙΕΚ και γνωρίζουν όλα τα λειτουργικά και όχι μόνο, προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Τα Δημόσια ΙΕΚ αποτελούν έναν ζωντανό οργανισμό της κοινωνίας, με τεράστια συμβολή στην εκπαίδευση αλλά και επαγγελματική αποκατάσταση των καταρτιζομένων.
Κατά την εποικοδομητική μας συζήτηση, συμφωνήσαμε πως σήμερα, είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ, η αναβάθμιση και η ενίσχυση του ρόλου τους. Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά κάθε πτυχή της οικονομίας, είναι αναγκαία η άμεση διασύνδεση των ΔΙΕΚ με την αγορά εργασίας.
Η σημερινή Κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, που επικρατεί στο συγκεκριμένο χώρο.
Από πλευράς μου, θέλω να συγχαρώ το στελεχιακό δυναμικό των Δημοσίων ΙΕΚ, που συνεχίζει να προσφέρει υψηλού επιπέδου, υπηρεσίες. Θα είμαι αρωγός σε κάθε δίκαιο αίτημά τους».