Μέλη της ΟΕΣ ΑΝΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ πραγματοποίησαν εθιμοτυπική  επίσκεψη  στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΓΝΛ) - Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ) Κ΄  Παναγιώτη Νάνο, ώστε να ενημερωθούν από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά. 

Ο Διοικητής κ΄ Παναγιώτης Νάνος αφού περιέγραψε την γενική κατάσταση στα νοσοκομεία του Νομού, ανέφερε μερικές δραστηριότητες άλλα και ουσιαστικές αποφάσεις που υλοποιήθηκαν και άλλες που θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα, όπως :  Tην λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο ΓΝΛ που έχει ήδη μπει σε λειτουργία, μια σειρά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω Προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων μέχρι τον Μάρτιο του 2017 και την αύξηση των χειρουργικών τραπεζίων και για τα 2 νοσοκομεία. Ανέδειξε την εργασία που γίνονται σε αυτά, τόνισε  ότι πρέπει να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς και το ευρύ κοινό και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα.

Στη συνέχεια η ΟΕΣ ΑΝΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ πραγματοποίησε  συνάντηση με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου. Στη συνάντηση αναδείχτηκε η ουσιαστική δουλεία που έχει γίνει για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με την διεκπεραίωση και διευθέτηση προβλημάτων όπως οι  τοποθετήσεις προσωπικού και η λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων .

Επίσης η ΟΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ενημερώθηκε για την δημιουργία -   λειτουργία και οργάνωση της κεντρικής αποθήκης , την αποτελεσματική διαχείριση του υλικού και την εξυπηρέτηση των αναγκών τους στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στα θέματα που συζητήθηκαν  ήτανε και η κάλυψη των αναγκών των απομακρυσμένων - δυσπρόσιτων περιοχών της περιφερείας μας, την συνεργασία της 5ης ΥΠΕ και του ΕΚΑΒ , καθώς και η στήριξη των κέντρων υγείας αστικού τύπου με αντίστοιχο προσωπικό .

Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Λάρισας από κοινού δεσμευτήκαν  για την ομαλή και αποτελεσματική εφαρμογή και υλοποίηση της δράσης για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τα Ιατρεία της Γειτονιάς , εφόσον στελεχωθούν με το αντίστοιχο προσωπικό, καθώς και για την συνεργασία με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων για την συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη με σκοπό την  παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας .

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν τα  μέλη της ΟΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Διονύσης Μπαλαμπάνης, Δημήτριος Μπουρντένας,  Παναγιώτης Ντουρουντάκης και ο Χρήστος Βασιλειάδης.