Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση που προωθεί η κυβέρνηση, εξέφρασε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας σε βουλευτές του Νομού.

Η πρόεδρος του ΔΣΛ Νικολέττα Μπασδέκη ενημέρωσε τους Λαρισαίους βουλευτές Κώστα Μπαργιώτα (ΔΗΣΥ), Μάξιμο Χαρακόπουλο (ΝΔ), Βασίλη Κόκκαλη (ΑΝΕΛ), Γιώργο Κατσιαντώνη (ΕΚ) και Χρήστο Κέλλα (ΝΔ) για τις θέσεις του νομικού κόσμου σχετικά με το νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε ότι επί της αρχής οι δικηγόροι είναι σύμφωνοι και υπέρ του θεσμού της διαμεσολάβησης. Καταγγέλθηκε όμως ο ελλιπής χρόνος διαβούλευσης του συγκεκριμένου Σ/Ν, η επιβολή της υποχρεωτικότητας του θεσμού σε ευρύ φάσμα ιδιωτικών διαφορών που έρχεται σε αντίθεση με το ενωσιακό δίκαιο και η εν γένει προχειρότητα των διατάξεων που δημιουργούν σοβαρά δυσλειτουργικά προβλήματα στην εφαρμογή του θεσμού.

Ο Υφυπουργός κ. Βασίλης Κόκκαλης δέχθηκε ότι στο νομοσχέδιο για τη διαμεσολάβηση υφίστανται περιθώρια βελτιώσεων, δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις για βελτιώσεις του σχεδίου νόμου σύμφωνα με τις προτάσεις του δικηγορικού σώματος.

Οι τρεις βουλευτές τάχθηκαν στο πλευρό των δικηγόρων  και δήλωσαν ότι δεν θα στηρίξουν με την ψήφο τους τις επίμαχες διατάξεις περί  διαμεσολάβησης του πολυνομοσχεδίου.