Από την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ ανακοινώνεται ότι κατά τη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 εξελέγη νέος συνεκπρόσωπος του κόμματος το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Νίκος Πουτσιάκας.

Σύνοψη βιογραφικού Νίκου Πουτσιάκα

Κατάγεται από το Καλοχώρι του Νομού Λάρισας. Είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και Εθνολογίας του Πανεπιστημίου της Λυών (Γαλλία) και κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων – Κοινωνικές επιστήμες και Χωροταξία.

Εργάζεται ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό – Κοινωνικών Επιστημών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μεταξύ άλλων υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Λάρισας, συμμετείχε στην υλοποίηση προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της ΕΕΤΑΑ, και έχει ασχοληθεί και από θέσεις ευθύνης με σχεδιασμό και εφαρμογή κοινωνικών παρεμβάσεων για ευπαθείς, κυρίως, κοινωνικά ομάδες.

Ενεργό μέλος σε συλλογικότητες, αιρετός στη διοίκηση επιστημονικών και συνδικαλιστικών συλλόγων, οργάνων και άλλων φορέων.

Από το 2011 είναι μέλος του γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Συνέλευση των Πολιτών της Μεσογείου».

Το 2014 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Οικολογική Θεσσαλία» με την οποία εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος με θητεία έως τον Φεβρουάριο 2019.

Από τις αρχές του 2018 είναι μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.

Διατηρεί στενή σχέση με τα ευρωπαϊκά δρώμενα, κυρίως με το γαλλόφωνο περιβάλλον, και με την ιδιότητα του Γάλλου πολίτη.