Την Τετάρτη 30 Αυγούστου, υπογράφηκε μεταξύ του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας και του Τμήματος Κτηνιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ειδικό πρωτόκολλο για την προαγωγή της συνεργασίας σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος. Το πρωτόκολλο υπογράφηκε από πλευράς του ΤΕΙ Θεσσαλίας από τον Πρύτανη καθηγητή κ. Παναγιώτη Γούλα και από πλευράς του Τμήματος Κτηνιατρικής από τον Πρόεδρο καθηγητή κ. Γιώργο Χ. Φθενάκη, παρουσία και του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου καθηγητή κ. Χαράλαμπου Μπιλλίνη.
Το πρωτόκολλο αποσκοπεί στην εκ μέρους των δύο φορέων ανάληψη πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για την επίτευξη των ακολούθων στόχων: (α) εγκαθίδρυση συνεργασίας των ερευνητικών μονάδων τους, (β) συνεργασία και δικτύωση μεταξύ των δύο φορέων, με στόχο την αξιοποίηση των υπαρχουσών εκπαιδευτικών και ερευνητικών δομών, των υποδομών και της τεχνογνωσίας, (γ) ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας και (δ) χρησιμοποίηση χώρων των δύο φορέων για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών λειτουργιών τους.
Με την υπογραφή του πρωτόκολλου, διευρύνεται η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων σε θέματα του αγροτοδιατροφικού τομέα, ο οποίος αποτελεί σημαντικό στοιχείο της παραγωγής στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Αποτελέσματα θα είναι η από κοινού ανάληψη ερευνητικής δραστηριότητας στα εν λόγω επιστημονικά πεδία και η βελτίωση της παρεχόμενης από τα δύο ιδρύματα εκπαίδευσης των νέων επιστημόνων.