Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το πρώτο κομμάτι που βρισκόταν σε εξέλιξη στην οδό Μανδηλαρά. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν τα έργα του Δήμου Λάρισας από το ύψος της Αν. Γαζή έως την Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σούλτη από αύριο, Δευτέρα, τα συνεργεία ξεκινούν τις εργασίες στο επόμενο κομμάτι της οδού που είναι από το ύψος της Μ. Αλεξάνδρου έως και την Ασκληπιού. Στο συγκεκριμένο σημείο έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση της ΔΕΥΑΛ και οι εργασίες θα ξεκινήσουν αρχικά με το ξήλωμα των πεζοδρομίων.

Στη Λεωφόρο Καραμανλή

Στο μεταξύ από αύριο Δευτέρα 23 Ιουλίου ξεκινούν και για όλο το χρόνο θα διεξάγονται εργασίες ανακατασκευής στη λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος του κόμβου της οδού Βόλου μέχρι εκείνον της οδού Αγιάς (περίπου 1 χιλιόμετρο).

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση προσωρινών ρυθμίσεων έως τις 31/12/2018 στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι οι εργασίες θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, σημειώνοντας ότι:

Θα γίνει επέμβαση στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από το τέλος του αναβαθμισμένου τμήματος της οδού Καραμανλή (Γέφυρα Α/Κ σιδηροδρομικής γραμμής) και μέχρι την οδό Αγιάς (Γέφυρα Α/Κ σιδηροδρομικής γραμμής Νέας Σμύρνης). Προβλέπεται η διατήρηση μιας λωρίδας σε όλο το μήκος της επέμβασης, με εξαίρεση τις διασταυρώσεις της οδού Βόλου και Αγιάς, όπου δημιουργούνται αριστερόστροφες και δεξιόστροφες λωρίδες λόγω της διατήρησης της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών, αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των διερχόμενων.

Στο ρεύμα προς Αθήνα δεν θα γίνει καμία επέμβαση πέραν της διαγράμμισης, η οποία για λόγους ομοιομορφίας θα γίνει με κίτρινο χρώμα.

– Θα λαμβάνεται μέριμνα για την εξυπηρέτηση και την εξασφάλιση της ασφαλούς προσβασιμότητας των παροδίων.

– Οι υφιστάμενες διαβάσεις στους κόμβους των οδών Βόλο και Αγιάς θα διαγραμμιστούν με κίτρινο χρώμα. Επίσης, στην οδό Ερετρίας θα κατασκευαστεί μια νέα διάβαση πεζών.

– Οι φωτεινοί σηματοδότες στις διασταυρώσεις της οδού Καραμανλή με τις οδούς Βόλου και Αγιάς θα παραμείνουν σε λειτουργία.

Επίσης, στη διάβαση των πεζών στην οδό Ερετρίας θα τοποθετηθούν δύο προσωρινοί φωτεινοί σηματοδότες και συσκευή ρύθμισης της κυκλοφορίας (ΣΡΚ) για τη διακοπή της κίνησης των οχημάτων με μπουτόν (διακόπτη) κατ’ εντολή των πεζών για την ασφαλή διέλευσή τους.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου, υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ