Με ανακούφιση αλλά και προβληματισμό υποδέχθηκαν το άνοιγμα των καταστημάτων οι επαγγελματίες της Λάρισας. Αυτό που ζητούν είναι επιπλέον μέτρα από την πολιτεία έτσι ώστε να μπορέσουν να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά και την επόμενη μέρα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ανέφερε:

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν  από την κυβέρνηση σημαίνουν μια εβδομάδα επιπλέον μακριά από τη μάχη, η αλήθεια είναι ότι ήμασταν έτοιμοι να ανοίξουμε την Δευτέρα 4 Μαίου, δυστυχώς αυτό δεν έγινε, σεβόμαστε τις αποφάσεις των ειδικών επιστημόνων και θα τις τηρήσουμε.

Γίνετε όμως επιτακτική η ανάγκη για υλοποίηση των μέτρων στήριξης που ζητήσαμε από τον Πρωθυπουργό, όπως η επέκταση της μείωσης των ενοικίων κατά 40% έως το τέλος του 2020, με ανταποδοτικά οφέλη προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων μέσω ΕΝΦΙΑ, άμεση χρηματοδότηση όλων των επιχειρήσεων με χαμηλότοκα δάνεια, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και την περίοδο χάριτος ενός έτους, μείωση της προκαταβολής φόρου από 95% στο 50%, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση των φορολογικών συντελεστών, αλλά και η γενναία ελάφρυνση από φορολογικά βάρη και εισφορές.

Ειδικότερα για την πόλη της Λάρισας ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ θα ζητήσει να λειτουργήσει με συνεχές ωράριο έως τη 1 Ιουνίου που θα ανοίξουν και τα μεγάλα mall, ώστε να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις συναδέλφων, εργαζομένων και καταναλωτών.

Όπως η κυβέρνηση πήρε γρήγορα μέτρα και αποφάσεις για τους πολίτες, έτσι να πάρει γρήγορα γενναίες αποφάσεις και μέτρα για τις επιχειρήσεις.

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους καταναλωτές στις 11 Μαΐου, που θα επαναλειτουργήσει η αγορά.

Δείτε το βίντεο: