Συνεχίζεται η τριήμερη περιοδεία του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη στη Λάρισα. Μαζί με τον βουλευτή Γιώργο Κατσιαντώνη καταγράφουν τα προβλήματα της περιοχής. Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:
Σύσσωμοι οι αγροτικοί Συνεταιρισμοί της επαρχίας Τυρνάβου υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη που μαζί με το Βουλευτή Λάρισας Γιώργο Κατσιαντώνη, κατέγραψαν τα πολλαπλά προβλήματα που ταλανίζουν τον γεωργικό κόσμο μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση που είχαν μαζί τους σε κεντρικό χώρο της Γιάννουλης.
Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης Δημήτρης Λεωνιδάκης καλωσόρισε θερμά το Βασίλη Λεβέντη ευχαριστώντας τον που ως πολιτικός αρχηγός βρέθηκε δίπλα στους αγρότες για να τους ακούσει και να τους στηρίξει... όπως κάνει εδώ και πολύ καιρό ο Γιώργος Κατσιαντώνης για τον οποίο επισήμανε ότι στέκεται κοντά τους ως δυναμικός υποστηρικτής στα δίκαια αιτήματα των αγροτών με ουσιαστικές παρεμβάσεις στη Βουλή.
Τόνισε ότι η παρουσία των δύο αντρών στο ελληνικό κοινοβούλιο έχει αποδειχτεί ως άκρως εποικοδομητική λέγοντας ότι "τιμούν την ψήφο του ελληνικού λαού γιατί αναδεικνύουν τα προβλήματα μας με εύστοχες ενέργειες, όπως η σημερινή, που έχουν ως στόχο την επίλυση τους".
"Το κεφάλαιο της χώρας είναι οι απλοί άνθρωποι, εσείς οι αγρότες, που σας γνωρίζω χρόνια τώρα γιατί επισκέπτομαι συχνά τη Λάρισα και τη Θεσσαλία γενικότερα" τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στους Συνεταιριστές που του ανέφεραν όλα τα ζητήματα που "παγώνουν" την ανάπτυξη του κλάδου, με το Γιώργο Κατσιαντώνη να δηλώνει ότι "δίνω το παρών σήμερα με το Βασίλη Λεβέντη, και δε φοβόμαστε να διεκδικήσουμε αυτό που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν ούτε να σκεφτούν".
Το θέμα του εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα, η άδικη φορολογία στο κρασί και η μη ελεγχόμενη εισαγωγή κρασιών χύμα αμφιβόλου προελεύσεως, η εμφιάλωση σε τρίτες χώρες βάσει του ευρωπαϊκού κανονισμού , και το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής μαζί με την υψηλή φορολογία, ήταν κάποια από τα σημαντικά θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης με τον Βασίλη Λεβέντη και το Γιώργο Κατσιαντώνη.
"Επί χρόνια διαιωνίζεται ένα καρκίνωμα και το κράτος μοιάζει αδρανές, διακηρύσσει  ότι θα το πατάξει αλλά δε γίνεται τίποτα" τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αντιλαμβανόμενος την απελπιστική κατάσταση του αγροτικού κόσμου που μάχεται καθημερινά για την επιβίωση κόντρα στα εμπόδια που βάζει η Πολιτεία.

Αναφερόμενος στο υψηλό κόστος παραγωγής που όπως είπε διαμορφώνεται με τις τιμές των λιπασμάτων, της ΔΕΗ, του νερού και των εργατικών χεριών ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε ότι επιβάλλεται δώσει μάχη στη Βουλή μαζί με το Γιώργο Κατσιαντώνη λέγοντας ότι "πρέπει να τα μειώσουμε πάση θυσία, για να βοηθήσουμε τον Έλληνα να βγάλει τα προϊόντα του στο εξωτερικό, να δημιουργήσουμε κίνητρα για να μπορεί να είναι ανταγωνιστικός με τον αγρότη άλλης ευρωπαϊκής χώρας, να επωμίζεται το κέρδος ο παραγωγός και ο καταναλωτής, και όχι ο μεσάζοντας που με βάση το καθεστώς που επικρατεί σήμερα παίρνει τη μερίδα του λέοντος".
Στην ανοιχτή συζήτηση τέθηκε και το θέμα των αποζημιώσεων στο αχλάδι, που με την παγωνιά του περασμένου Μαρτίου δεν εντάχθηκε στον ΕΛΓΑ για αποζημίωση αλλά στην ΠΣΕΑ, όπως και το ζήτημα των μεγάλων ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ που υπολείπεται σε ζημιογόνες καλύψεις, αλλά και η αδυναμία που υπάρχει σε εκτιμήσεις και πληρωμές λόγω έλλειψης προσωπικού και εμπλοκής στα "γρανάζια" της γραφειοκρατίας.
Έμφαση δόθηκε στην αξία στήριξης και ενίσχυσης των Συνεταιρισμών, με τους παραγωγούς να επισημαίνουν πως θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μείωση της φορολογίας σε όσους διακινούν τα προϊόντα τους μέσω αυτών, τονίζοντας πώς στηρίζονται σε επιχειρησιακά προγράμματα που μόνο οφέλη δίνουν στον Έλληνα καταναλωτή, μέσω των ποιοτικών ελέγχων των προϊόντων που βάζει στο τραπέζι του.
Μάλιστα ο Πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγγος αναφερόμενος στα θέματα των ελληνικών αποσταγμάτων, ζήτησε τη συμβολή του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων και του Βουλευτή Λάρισας στο πρόσωπο του οποίου όπως είπε βρήκε έναν αμέριστο υποστηρικτή τονίζοντας πως "δε ζητάμε δάνεια, ούτε είμαστε κρατικοδίαιτοι Συνεταιρισμοί, αλλά πρέπει να υπάρχουν όροι στην αγορά για να μπορούμε να πουλήσουμε τα προϊόντα μας".
"Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή τη χρόνια χαοτική κατάσταση, εγώ θα είμαι εδώ μαζί σας, αλλά σας περιμένω και στην Αθήνα για να πάμε μαζί να διεκδικήσουμε τα δίκαια σας " ανέφερε ο Βασίλης Λεβέντης, με το Γιώργο Κατσιαντώνη να επισημαίνει ότι θα συνεχίσει δυναμικά τις παρεμβάσεις του στα αρμόδια Υπουργεία για όλα τα ζητήματα που ¨καίνε" την αγροτική οικονομία.
Θερμό ήταν το καλωσόρισμα που επιφύλαξαν στον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων και στο Βουλευτή Λάρισας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Αμπελώνα Ζήσης Παρλίτσης που μαζί με άλλους κτηνοτρόφους προσέφεραν προϊόντα της περιοχής στους δύο άντρες σε τραπέζι που διοργάνωσαν για να συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου τους.
"Είναι απελπιστική η κατάσταση που ζούμε, δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα κοστολόγια με τους Ευρωπαίους κτηνοτρόφους" ανέφερε ο Ζήσης Παρλίτσης αναφερόμενος στη ζημιά που έκανε η συμφωνία CETA στον κτηνοτροφικό κλάδο, λέγοντας πως η τιμή στο γάλα "έπεσε" κατά 10-20 λεπτά σε όλη την Ελλάδα.
Όλοι οι κτηνοτρόφοι τόνισαν ότι βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης και ότι πλέον έχουν το βλέμμα στραμμένο στην ξενιτιά για να μπορέσουν να επιβιώσουν ζητώντας τη βοήθεια του Βασίλη Λεβέντη και του Γιώργου Κατσιαντώνη για την καταψήφιση της συμφωνίας στην Ελληνική Βουλή, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να τονίζει δυναμικά ότι " θα το αποτρέψουμε με νύχια και με δόντια" και το Γιώργο Κατσιαντώνη να δηλώνει σύμμαχος των κτηνοτρόφων σε κάθε τους βήμα.