Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται  ότι από 1-2-2017 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα  Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο προνοιακό πρόγραμμα για νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας που συνδυάζει εισοδηματική ενίσχυση, συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά και υπηρεσίες ενεργοποίησης για την προώθηση στην αγορά εργασίας.

Για την ένταξη στο ΚΕΑ θα πρέπει να πληρούνται αθροιστικά Εισοδηματικά Κριτήρια, Περιουσιακά Κριτήρια και Κριτήρια Διαμονής όπως ορίζονται στην σχετική ΚΥΑ η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr.

Αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά  είτε μέσω των Δήμων και των ΚΕΠ των Δήμων ή από τους αιτούντες απευθείας με τους κωδικούς του taxisnet, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr.

Συγκεκριμένα  για το Δήμο Λαρισαίων οι αιτήσεις θα υποβάλλονται:

-         στη Δ/νση Πρόνοιας (Ρούσβελτ και Οικ. Εξ. Οικονόμων 8 Α, 3ος Όροφος. Ώρες λειτουργίας: Πρωϊ 8:00 –14:00, απόγευμα 15:00 – 21:00  τηλ.2410-680221)

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή και η αίτηση μπορεί να υποβληθεί καθ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος.