Συνεχίζονται οι τετραήμερες εκδηλώσεις με τίτλο «Ιπποκράτης η Αέναη Επιστροφή».
Οι εκδηλώσεις, θα διαρκέσουν έως τις 8 Σεπτεμβρίου, διοργανώνονται από το Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Σύλλογο «Ιπποκράτης στη Λάρισα» και τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στόχος των εκδηλώσεων που διοργανώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά, είναι να συνδέσουν την πόλη της Λάρισας με τον πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής.
Πέμπτη 6/9/2018
Η Αέναη Επιστροφή στην Ιπποκρατική ιατρική τέχνη, συνεχίζεται τη δεύτερη μέρα στις 11π.μ. με μια εκδήλωση, πλούσια σε αρώματα και γεύσεις, που αφορά στην παρουσίαση θεραπευτικών βοτάνων τοπικών παραγωγών με τη μορφή αφεψημάτων από ειδικό παρασκευαστή.
Τη θεραπευτική δράση των βοτάνων θα εξηγήσουν οι γιατροί Βασίλειος Πινάκας και Δήμητρα Παππά.
Το παρευρισκόμενο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τα αφεψήματα αυτά.
Από την παρουσίαση των ιπποκρατικών ιαμάτων δεν μπορούν να λείπουν τα παράγωγα του μελιού, τα οποία θα εκτεθούν και θα παρουσιαστούν από εξειδικευμένο εκπρόσωπο του Συλλόγου μελισσοπαραγωγών.
Ευχάριστη νότα θα προσφέρουν επιλεγμένες μουσικές επιλογές.
Κτήριο Κατσίγρα – πλατεία Ταχυδρομείου, 6 μ.μ.
Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια για την πρόληψη παθήσεων-μάστιγα της εποχής μας, όπως καρδιακά νοσήματα-Χ.Α.Π.-κοινές κακοήθειες κλπ.