Κατά της «Ελευθερίας» στρέφεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σχετικά με την μη προβολή των δελτίων Τύπου που αφορούν τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

"Μάταια έψαχναν τις προηγούμενες μέρες οι αναγνώστες της εφημερίδας «Ελευθερία» να διαβάσουν και στις σελίδες της όσα αναφέρονταν σε δελτία τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αλλά και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας, εναντίον του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Προηγήθηκε το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, στο οποίο σχολιαζόταν η απόφαση του κ. Αγοραστού να διοργανώσει την τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας μέσα στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας, μια φιέστα με άλλα λόγια για την προσωπική του προβολή.

Το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, αν και είχε σταλεί δύο μέρες πριν την τελετή και δημοσιεύτηκε από τα υπόλοιπα ΜΜΕ της περιοχής, δεν βρήκε το δρόμο προς τις σελίδες της «Ελευθερίας».

Ακολούθησε το δελτίο τύπου της τοπικής Ένωσης Συντακτών, μέσω του οποίου καταγγέλλονταν η απρεπής και αντιδεοντολογική στάση του περιφερειάρχη εναντίον δημοσιογράφου της ΕΡΤ που … έκανε δύσκολες ερωτήσεις στον κ. Αγοραστό.

Το δελτίο τύπου δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ της περιοχής, πλην της «Ελευθερίας», ενώ ακόμα περιμένουν στην Ενωση Συντακτών την απάντηση του τοπικού άρχοντα!

Εύλογα αναρωτιέται ο καθένας, αν η καθημερινή εφημερίδα έχει αναλάβει τον ρόλο του κυματοθραύστη των ενοχλητικών ειδήσεων για τον περιφερειάρχη, ασχολούμενη αποκλειστικά με την προβολή των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του; Υπάρχει κάποιο παράκεντρο που επιβάλει σιγή ασυρμάτου προκειμένου να μην πληγεί η εικόνα του μεταξύ των αναγνωστών της εφημερίδας;

Οι κανόνες περί δεοντολογίας, ελευθεροτυπίας, δημοκρατίας και σεβασμού των αναγνωστών, πάνε περίπατο;"