Σε ανακοίνωση που μας στάλθηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αναφέρονται τα εξής:
"Νέα επίπεδα χυδαιότητας και παραποίησης της πραγματικότητας αγγίζουν καθημερινά τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες αλλά και το έλλειμμα αφηγήματος απέναντι στους πολίτες.
Χθες ήταν η χυδαία επίθεση του βουλευτή Επικρατείας, γνωστού πολιτικού γυρολόγου, Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος απείλησε με «κλωτσιές και δρόμο» τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, ενώ είχε ζητήσει την εξαίρεση από τους δασικούς χάρτες περιοχών της Αττικής, μεταξύ των οποίων και το πολύπαθο Μάτι! Είχαν βέβαια προηγηθεί ανάλογοι τραμπουκισμοί, από τον περιβόητο Αντιπρόεδρο του κόμματος, Αδωνι Γεωργιάδη, όπως και από τα επιχειρηματικά και δημοσιογραφικά δεκανίκια του παλιού πολιτικού συστήματος που επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στην εξουσία.
Το τελευταίο διάστημα έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην πολύνεκρη τραγωδία από την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική, επιχειρώντας να αποδομήσουν και να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, προσωπικά.
Πρόκειται για κινήσεις πανικού, καθώς βλέπουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχωράει με γρήγορα και τολμηρά βήματα τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας, ανακουφίζοντας τους πληγέντες από την θεομηνία, κατεδαφίζοντας αυθαίρετα κτίσματα σε δάση κι αιγιαλούς, αναβαθμίζοντας την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, επανασχεδιάζοντας την ασφάλεια των πολιτών με γνώμονα την κλιματική αλλαγή.
Την ίδια στιγμή, η χώρα εξέρχεται από τα μνημόνια και επιστρέφει στην κανονικότητα, μέσω μέτρων που στηρίζουν το κοινωνικό κράτος και την εργασία, ενώ ελαφρύνουν όσους έχουν πληγεί από τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων.
Επιπρόσθετα, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βλέπουν να πλησιάζουν οι αποφάσεις των δικαστικών αρχών για μια σειρά από σκάνδαλα που διερευνώνται και αγγίζουν το μαλακό υπογάστριο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και των επιχειρηματικών συμφερόντων που την υποστηρίζουν…
Γι’ αυτό λοιπόν η έλλειψη ψυχραιμίας και ο πανικός εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που έφτασε στο σημείο να αναφερθεί σε «σχέσεις της κυβέρνησης και του Τσίπρα με την τρομοκρατία», επειδή υπήρξε μεταγωγή καταδικασμένων τρομοκρατών σε άλλες φυλακές!
Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, που έλεγαν πρόσφατα – κατά του ΣΥΡΙΖΑ – οι δύο τοπικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας…"