Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για την στέγαση των εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Ατόμων με Αναπηρίες προχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
«Ένα διαχρονικό αίτημα γίνεται πραγματικότητα» τόνισε ο κ. Αγοραστός σχολιάζοντας την υπογραφή της σύμβασης.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4,2 εκ. ευρώ και οι εργασίες του θα αρχίσουν άμεσα. «Οι εργασίες ξεκινούν αύριο» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Το νέο κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων στη συνοικία Νεάπολης, θα είναι συνολικού εμβαδού 2.200 τμ, θα λειτουργήσουν 12 αίθουσες εργαστηρίων και θα είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής σε 24 μήνες, ωστόσο οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας εκτιμούν πως ο χρόνος θα είναι συντομότερος.
Για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νέου κτιρίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προσέφερε κονδύλι 550 χιλ. ευρώ.
Στο εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Ατόμων με Αναπηρίες, το οποίο ανήκει στην Β/βαθμια εκπαίδευση κατά τη φετινή σχολική περίοδο φοίτησαν 45 μαθητές.
Τα τελευταία χρόνια – από το 2011- στεγάζεται στο παλιό διδακτήριο των Αγίων Αναργύρων του Δήμου Κιλελέρ, ένας χώρος ακατάλληλος για την πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες και δίχως τον απαραίτητο υλικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.
«Είναι πολύ σημαντική η σημερινή εξέλιξη για να σταματήσει η ταλαιπωρία των μαθητών που είναι αναγκασμένοι να διανύσουν το λιγότερο 17 χλμ για να πάνε στο σχολείο τους» σημείωσε η Δ/ντρια κ. Αντιγόνη Παλικαρά, εξηγώντας πως οι μαθητές του σχολείου μετακινούνται με ΤΑΧΙ και λεωφορεία από όλο το Νομό για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

ert.gr