Με μια όμορφη και ξεχωριστή γιορτή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με  Αναπηρία, τα παιδιά από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία ΚΔΑΠΜΕΑ, συμμετείχαν όλοι μαζί στη δράση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, το ΚΔΑΠΜΕΑ που στεγάζεται στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Νεάπολης.
Περισσότερα από διακόσια παιδιά ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα γεμάτα κέφι και θετική διάθεση για να γιορτάσουν την  ημέρα υπενθύμισης της σπουδαιότητας του σεβασμού της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας. Εξάλλου στις δομές των ΚΔΑΠ της Ν. Σμύρνης δεν είναι λίγες οι φορές που παιδιά τυπικής ανάπτυξης με αυτά με αναπηρία συνυπάρχουν αρμονικά σε κοινά εργαστήρια και δραστηριότητες.
Οι συμμετέχοντες και των 10 δομών του Δήμου, σε μια ατμόσφαιρα γιορτής, χαράς και συγκίνησης, ενώθηκαν κάτω από τους ήχους της μουσικής και τις χορογραφίες που ετοίμασε η δασκάλα χορού Ελένη Καφέ. Παιδιά, γονείς και παιδαγωγοί για ακόμη μια φορά υποστηρίζουν ότι «όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι είμαστε ίσοι». 
Η εκδήλωση έκλεισε με τη θεατρική ομάδα του ΚΔΑΠΜΕΑ της Νεάπολης, με το θεατρικό έργο που παρουσίασε η κα. Βαγιάννα Ράγκου μοιράζοντας σε όλους ένα μικρό παραμύθι με τίτλο: «Μια διαφορετική Φιλία», που οργανώθηκε στο πλαίσιο της ώρας ¨Εισαγωγή  στη λογοτεχνία¨ από την ομάδα των παιδιών στο ΚΔΑΠΜΕΑ της Νεάπολης.
Οι μικροί συγγραφείς αποτύπωσαν τις σκέψεις τους, θέλοντας να δείξουν σε όλους ότι η δημιουργία βοηθά στην ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων, αφιερώνοντας αυτό το παραμύθι σε όλους τους διαφορετικούς φίλους που πιστεύουν στα συλλογικά θαύματα της ζωής.
Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ στη ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Γαριτσίου & Λευκίππου–Ροδοπούλειο, τηλ: 2410661727, ώρες: 08:00π.μ.– 03:00μ.μ και στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής τηλ: 2410680205, ώρες: 09:00π.μ.– 03:00μ.μ.