Τα Κέντρα Δημιουργικής  Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων  συμμετείχαν στην «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας»  που οργάνωσε  η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας και  τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά,  τη με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου, στις 2 Απριλίου. 

Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν να έρθουν  τα  παιδιά σε επαφή  με το βιβλίο, να απολαύσουν  τη χαρά της ανάγνωσης  και να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες όπως είναι η  γνωριμία με συγγραφείς.
Το πρόγραμμα των δράσεων ήταν:
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
Λέσχη Ιπποκράτη
Η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη συναντήθηκε  με τους μαθητές του ΚΔΑΠ του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ιπποκράτη και παρουσίασε με παιχνίδια και δημιουργικές δράσεις το βιβλίο της “Ένας ασπρόμαυρος ζωγράφος”, εκδόσεις Μεταίχμιο.
Πνευματικό Κέντρο Σ. Ζιαζιά-Χαραυγή
Η συγγραφέας-εκπαιδευτικός Βασιλική Δραγάζη παρουσίασε στους μαθητές του ΚΔΑΠ του 8ου Νηπιαγωγείου Χαραυγής το βιβλίο της “Πέτα η πεταλούδα που βιαζόταν να πετάξει”, εκδόσεις Anima εκδοτική.
Τρίτη 27 Μαρτίου 2018
Η συγγραφέας Μαρία Αράπκουλε  συνάντησε με τα παιδιά του ΚΔΑΠ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης  και  παρουσίασε το βιβλίο της “Το τριφύλλι της αγάπης”, εκδόσεις Δ. Βάρφης.
Η συγγραφέας Γιώτα Φώτου συνάντησε τα παιδιά των ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων και  του 4ου Δημοτικού Σχολείου και παρουσίασε τα βιβλία της “Το κόκκινο αυγό της Γαβριέλας”, εκδόσεις Ψυχογιός και “Όταν χάσαμε την Ντόλυ”, εκδόσεις Ψυχογιός.
Η συγγραφέας Ιωάννα Γιαννακοπούλου παρουσίασε στα παιδιά του ΚΔΑΠ του 44ου και του 33ου Δημοτικού Σχολείου το βιβλίο της “Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί”, εκδόσεις Αιώρα.
Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018
Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Κωνσταντίνου
Η συγγραφέας Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου αφηγήθηκε στα παιδιά του ΚΔΑΠ του 33ου Νηπιαγωγείου παραδοσιακές πασχαλινές ιστορίες από το βιβλίο της “Παραμύθια, μύθια αλήθεια”, εκδόσεις Περίπλους.
Τα  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δήμου Λαρισαίων καλλιεργούν συστηματικά τη σχέση των παιδιών με το βιβλίο και τη λογοτεχνία καθ΄ολη τη διάρκεια του  ετήσιου προγράμματος μέσα από δημιουργικές αναγνώσεις που έχουν  στόχο την  ανάπτυξη  των  πολύτιμων  αναγνωστικών συνηθειών.  Το τελευταίο τρίμηνο η παιδαγωγός των ΚΔΑΠ και συγγραφέας Χρυσάνθη Τσιαμπαλή εμψυχώνει σε όλα τα ΚΔΑΠ  μικρές λέσχες ανάγνωσης ενισχύοντας το ενδιαφέρον των παιδιών για το βιβλίο.
Πληροφορίες  για  τη λειτουργία και τις δράσεις των ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠΜΕΑ:
Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Δήμου Λαρισαίων ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Γαριτσίου & Λευκίππου (Ροδοπούλειο),  τ. 2410 661-727, ώρες: 09:00π.μ.– 14:00μ.μ.
Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων,  τ. 2410 680-205, ώρες: 09:00π.μ.– 14:00 μ.μ