Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχαν στην Ημερίδα «Μαθαίνοντας από γενιά σε γενιά» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου  στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα  με την εισήγηση  «Μικροί και μεγάλοι στη Μηχανή του Χρόνου. Πρόγραμμα διαγενεακής σύνδεσης στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων. Δυνατότητες και προοπτικές» .
Η παιδαγωγική υπεύθυνη των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων, Λίνα Μουσιώνη παρουσίασε το πρόγραμμα «Μικροί και μεγάλοι στη Μηχανή του Χρόνου»,  μια πιλοτική δράση διαγενεακής σύνδεσης  στο  δίκτυο των  ΚΔΑΠ  του δήμου μας.

Στόχος της δράσης που βρίσκεται σε εξέλιξη  είναι να εμπλέξει στο τακτικό πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά την εμπειρία, τη γνώση και το βίωμα ηλικιωμένων μέσα από οργανωμένες συναντήσεις,  συνεργατικές δραστηριότητες με ομάδες  ΚΑΠΗ του δήμου. Προσωπικές αφηγήσεις, κατάθεση και ανταλλαγή εμπειριών, συμμετοχή σε κοινές δράσεις επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στις γενιές, με ή χωρίς δεσμούς αίματος, να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο του εκπαιδευτή και να ανατρέψουν  παραδεδομένες αντιλήψεις και στερεότυπα. 

Μικροί και μεγάλοι αλληλεπιδρούν, μοιράζονται εμπειρίες, οικοδομούν  σχέσεις  εμπιστοσύνης, αναπτύσσουν δεξιότητες ζωής.  Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι δράσεις των ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων (υπεύθυνη παιδαγωγός: Βάνα Μπικιώτη) , του 33ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας στη Νέα Σμύρνη (υπεύθυνη παιδαγωγός: Αθανασία Γκούνη), του 33ου Νηπιαγωγείου Λάρισας (υπεύθυνη παιδαγωγός: Μαρία Πέγιου),  του 4ου Δημοτικού σχολείου (υπεύθυνη παιδαγωγός: Ινέσσα Κύρκου)  και του 1ου  δημοτικού σχολείου Γιάννουλης (υπεύθυνη παιδαγωγός: Αγγελική Βαφειαδάκη)  που πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, Αγλαΐας Νάκα και Ελένης Φωλίνα.
Η Ημερίδα οργανώθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Λάρισα - Η Πόλη που μαθαίνει» με τη συμμετοχή και συνδιοργάνωση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου, της ερευνητικής ομάδας DAISSy Research Group of Hellenic Open University(http://daissy.eap.gr) της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.
Πληροφορίες για τα Προγράμματα των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ:
ΔΗ.Κ.Ε.Λ. Ηπείρου 96 – 98,  τ. 2410 663 085 , 2410 661727, ώρες: 09:00π.μ.– 14:00μ.μ
Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής: τ. 2410 680 205, ώρες: 09:00π.μ.– 14:00μ.μ