Τα φετινά Χριστούγεννα  βρίσκουν  τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών  του Δήμου Λαρισαίων  να  λειτουργούν   με φυσική παρουσία παιδιών  μόνο ως προς το σκέλος των δυο ΚΔΑΠ ΜΕΑ. 

Σε ένα περιβάλλον δυστοπικό με τις συνθήκες απαγόρευσης κυκλοφορίας και την αναστολή λειτουργίας δημοτικών σχολείων και των ΚΔΑΠ,  η πρόκληση για την εξεύρεση νέων δρόμων επικοινωνίας  και δημιουργικής απασχόλησης είναι τεράστια.

Με αίσθημα ευθύνης και εμπιστοσύνη στις αρχές του θεσμού των ΚΔΑΠ,  η παιδαγωγική ομάδα των εργαζόμενων στο δίκτυο ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δήμου Λαρισαίων  προσαρμόστηκε στις δυνατότητες της νέας πραγματικότητας κρατώντας ζωντανή την επικοινωνία με τα παιδιά και τους γονείς.
Σε καθημερινή βάση σχεδιάζονται εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε  μορφή σύντομων video στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι γονείς και τα παιδιά, ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο τους, οποιαδήποτε χρονική στιγμή το επιλέξουν.  

Οι καθημερινές προτάσεις (οδηγίες δραστηριοτήτων ή video) έχουν  εκπαιδευτικό ή ψυχαγωγικό περιεχόμενο και διαδραστικό χαρακτήρα και αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη σελίδα https://www.facebook.com/kdap.dimoslarissa).  Κάθε video  συνδέεται  με άρθρα της     Συνθήκη για τα Δικαιώματα των Παιδιών (ΟΗΕ 1989)  για να γνωρίσουν στα παιδιά τα δικαιώματά τους και καλλιεργώντας ταυτόχρονα  δημουργικότητά τους.

Παράλληλα δημιουργήθηκε ειδικό κανάλι  των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ στο ΥΟUTUBE https://www.youtube.com/channel/UC84WcFQ1mjTwiUHbTDRexqww όπου δημοσιεύονται οι παραγωγές video  με στόχο την αύξηση της προσβασιμότητας των παιδιών και των οικογενειών στις δημιουργικές δραστηριότητες.

Τα ΚΔΑΠ Μεα του Δήμου Λαρισαίων τηρούν όλα τα πρωτόκολλα προστασίας από τον COVID 19 με τακτικούς εβδομαδιαίους εμβολιασμούς του προσωπικού και συνεχίζουν αδιάλειπτα το τακτικό πρόγραμμά τους που την περίοδο του Δεκεμβρίου εστιάζει σε εορταστικές δημιουργικές δραστηριότητες.

Αναμένοντας την επάνοδο στην ομαλή καθημερινότητα λειτουργίας των δομών, το παιδαγωγικό προσωπικό του δικτύου ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ με την στήριξη του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΛ συνεχίζει τον σχεδιασμό δράσεων για την συμπαράσταση των οικογενειών της πόλης. Μιας «πόλης που μαθαίνει» να συνεργάζεται και  να απαντά με ισχυρά αντανακλαστικά  στις προκλήσεις των καιρών.

Πληροφορίες- Επικοινωνία:

https://www.facebook.com/kdap.dimoslarissa/

Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Δήμου Λαρισαίων ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Ηπείρου 96 – 98,  τ. 2410 661-727 και 2410 663 085.