Τα  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων (δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ) ανταποκρίθηκαν άμεσα στη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε ο COVID 19  και συνέχισαν το έργο τους με μια πληθώρα δημιουργικών δραστηριοτήτων  για τα  παιδιά και τις  οικογένειές τους.

Οι παιδαγωγοί του δικτύου ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ και η δημιουργική ομάδα των ειδικοτήτων σχεδίασε  πρωτότυπες δραστηριότητες  αξιολογώντας τις συνθήκες εγκλεισμού που διαμόρφωσε ο COVID 19,  για να κινητοποιήσουν  όσο τον δυνατόν περισσότερα  παιδιά.

Όλες οι προτάσεις δημιουργικών δράσεων ακολούθησαν τις αρχές της παιδαγωγικής φιλοσοφίας του δικτύου για  την ανάπτυξη των πολλαπλών δεξιοτήτων των παιδιών, την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και της δημιουργικότητας.

Οι προτάσεις, με οργανογράμματα δραστηριοτήτων και οδηγίες για τα παιδιά και τους γονείς, είχαν  διαδραστικό χαρακτήρα καθώς για την ολοκλήρωση κάθε δράσης απαιτούνταν η  ενεργητική συμμετοχή των παιδιών και η αποστολή  αντίστοιχου υλικού, ενώ  δεν έλειψαν και οι  προτάσεις για κατασκευές και εικαστικές χειροτεχνίες. 

Αξίζει να σημειωθεί πως για να γίνει πιο αποτελεσματική και άμεση η επαφή με τα παιδιά δημιουργήθηκαν ειδικά video που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα you tube, με ταυτόχρονη προβολή στη σελίδα ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Οι παραγωγές «Ο Γάτος», «Doctor HERO», «Κουνέλι στο χέρι», «το παιχνίδι του ΚΙΜ»,  οι τεχνικές frottage, μαρμαρογραφίας,  τα εικαστικά παιχνίδια με σκιές κ.ά σχεδιάστηκαν  εξαρχής και υλοποιήθηκαν  με στόχο την υποστήριξη των παιδιών στη δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού και αποτελούν πλήρως προσβάσιμο υλικό στη διάθεση του κοινού.

Τα video και πολλές προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης αναρτήθηκαν και στην ιστοσελίδα https://www.larissamazi.gr/(πεδίο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ)  που δημιούργησε o Δήμος Λαρισαίων για την υποστήριξη και τη φροντίδα των πολιτών στην αντιμετώπιση του COVID 19.

Αναμένοντας την επάνοδο στην ομαλή καθημερινότητα   λειτουργίας των 11 δομών, το παιδαγωγικό προσωπικό του δικτύου ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ συνεχίζει τον σχεδιασμό δράσεων για  όλα τα παιδιά  της πόλης.

Μιας «πόλης που μαθαίνει» να  συνεργάζεται και  επαγρυπνεί με ισχυρά αντανακλαστικά  στις προκλήσεις των καιρών.

Πληροφορίες- Επικοινωνία:

https://www.facebook.com/kdap.dimoslarissa/

Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Δήμου Λαρισαίων ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Ηπείρου 96 – 98,  τ. 2410 661-727 και 2410 663 085