Με ιδιαίτερη συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια  τα ΚΑΠΗ της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων τίμησαν την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στην γιορτή που διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΥΑΛ .
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος και πρώην γυμνασιάρχης  κ.Δεληγιάννης Ιωάννης ο οποίος αναφέρθηκε στην εποποιία του 1940 θαυμάζοντας τη δύναμη και το σθένος των Ελλήνων που τόλμησαν να αντιτάξουν το Ιστορικό ΟΧΙ και στη συνέχεια εξύμνησε  την ηρωϊκή και ενιαία Εθνική Αντίσταση .
Γεγονότα που καθόρισαν τον Αντικατοχικό Αγώνα, επηρέασαν το φρόνημα του Ελληνικού Λαού και έγιναν πρωτοσέλιδα στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Τύπο, αναζωπύρωσαν με μεγάλη επιτυχία τα μέλη των ΚΑΠΗ μέσα από ποιήματα που απήγγειλαν οι κύριες Τεμενούγκα Μυρσίνη, Χαλιαμάλια Αγγελική , Τσιαούση Χριστίνα, Καμπίσιου Μαρία, Κυρίτση Ντίνα, Ραϊλη Μαίρη, Καϊπη Σοφία και οι κύριοι Ριζάκης Αθανάσιος και Θεοδωράκης Δημήτριος.
Μέσα από οπτικοακουστικό υλικό της εποχής  ξαναζωντάνεψαν οι μνήμες του πολέμου  .
Η χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα – αφιέρωμα στο ιστορικό αυτό γεγονός με επετειακά τραγούδια .
Την επιμέλεια των κειμένων και παρουσίαση της γιορτής είχε η κα Κική Νασίκα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι: Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Δημήτριος Δεληγιάννης, Πρασίνου και Αμαξοστασίου κ. Γεώργιος Ζαούτσος, οι  δημοτικοί σύμβουλοι: κ. Τσιαούσης Κων/νος, εντεταλμένος των ΚΑΠΗ, ο κ. Καφφές Θεόδωρος,  αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, η διευθύντρια Πρόνοιας κα Έφη Ζιώγα, αντιπροσωπεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και οι εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ.
Τα ΚΑΠΗ του δήμου Λαρισαίων ευχαριστούν τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας, και τη θερμή φιλοξενία.