Οι ήχοι και οι μελωδίες γίνονται αντιληπτοί από τον άνθρωπο ακόμα κι από την εμβρυική ηλικία, μέσα στην ασφάλεια της μητρικής προστασίας.

Τα νήπια στο Βρεφονηπιακό Σταθμό της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, εδώ και 3 χρόνια μαθαίνουν για τη μουσική και τις μελωδίες, με τη γλυκιά και ήρεμη διδασκαλία της εξαίρετης Μουσικού και μητέρας κυρίας Αδρομάχης Παγάνα-Φιλίππου.

Εθελοντικά και με πολύ αγάπη, πέραν των ωρών διδασκαλίας της στα Εκπαιδευτήρια Ράπτου, όπου εργάζεται ως καθηγήτρια Μουσικής, εμπνέει τα νήπια με μουσική, διδασκαλία και παιχνίδι, συμβάλλοντας σημαντικά στην καλλιέργεια τους.

Επίσης δίνει κατευθύνσεις και συνεργάζεται άψογα με το παιδαγωγικό προσωπικό του Σταθμού, ώστε η μουσική παιδεία να μην σταματάει ποτέ.

Η χρονιά κλείνει ετησίως με επίσκεψη στο Λόχο Στρατιωτικής Μουσικής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, όπου ο Διοικητής και το προσωπικό δέχονται με χαρά τους μικρούς μαθητές και τους μαθαίνουν «όλα τα μυστικά τους».

Πάντα η φιλοξενία κλείνει με προσφορά ενός «πρακτικού» αναμνηστικού που κατασκευάζουν τα παιδιά, ώστε να μαθαίνουν και οι μεγάλοι και φυσικά κεράσματα.

Γιατί όλα γύρω μας, τα καλά και τα κακά, η χαρά κι ο πόνος, είναι μουσική και τραγούδι.