Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, από την στιγμή που αποφασίστηκε η αδελφοποίηση της Λάρισας με την Ανάπα της Ρωσίας, αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία με μεγάλη θέρμη, γιατί είδαν μεγάλες προοπτικές στην ανάπτυξη της φιλίας των δύο λαών. Κατά την τελετή της αδελφοποίησης τον περασμένο Δεκέμβριο, με παρέμβασή τους εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν στο χτίσιμο αυτών των σχέσεων.
Με μεγάλη χαρά λοιπόν, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου, να βοηθήσουν στη φιλοξενία των παιδιών από την Ανάπα, που έφτασαν στη Λάρισα την περασμένη βδομάδα. Εθελοντής τον Ενεργών Πολιτών, γνώστης της ρωσικής γλώσσας και κουλτούρας, βοήθησε στην υποδοχή των παιδιών στη Λάρισα την περασμένη Πέμπτη, που έγινε σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, καθώς τα παιδιά της Ανάπα τα υποδέχτηκαν με χειροποίητα δωράκια, ελληνικούς και ρώσικους χορούς και τραγούδια, τα παιδιά από το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων!
Το απόγευμα της Κυριακής, και εν μέσω του καύσωνα που έπληττε την πόλη μας, τα παιδιά από την Ανάπα είχαν την ευκαιρία να περάσουν δροσερά και ευχάριστα στο Αισθητικό Άλσος Λάρισας, με ενημέρωση από τους εθελοντές των Εν.Πο.Λ. για τις δράσεις τους, ξενάγηση στον βοτανόκηπο και λαχανόκηπο των Ενεργών Πολιτών, παιχνίδι στο τρισδιάστατο φιδάκι που κατασκεύασαν οι Ενεργοί Πολίτες στο εγκαταλελειμμένο αμφιθέατρο του Άλσους. Στη συνέχεια στήθηκε υπαίθριο μπάρμπεκιου, ενώ το πρόγραμμα είχε και ζωντανή ελληνική με τον Στάθη Σταμελόπουλο και το Βασίλη Σελήνη! Από τη Δευτέρα τα παιδιά θα βρίσκονται στις κατασκηνώσεις του Πλαταμώνα για να κάνουν τα μπάνια τους.
Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας απέδειξαν για μία ακόμη φορά, ότι είναι «παντός καιρού», και ανταποκρίνονται σε καλέσματα που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της πόλης μας.