Συνεχίζεται, στο αίθριο της Πινακοθήκης, η έκθεση παιδικής-εφηβικής ζωγραφικής και κεραμικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ .Ι. Κατσίγρα.

     Το Ελεύθερο Εργαστήρι λειτουργεί από το 1986, με σκοπό να οργανώνει κάθε δημιουργική προσπάθεια μικρών και μεγάλων που ασχολούνται με τις Καλές Τέχνες και όσων βρίσκουν ευχαρίστηση στην καλλιτεχνική δημιουργία. Το Εργαστήρι, ως ζωντανό κομμάτι δημιουργίας και έκφρασης, συστηματικά συνδράμει στον πολιτισμό της πόλης μέσα από την εκπαίδευση και τη διάδοση των εικαστικών τεχνών.

     Φέτος η καθιερωμένη ετήσια έκθεση των μικρών μαθητών του Εργαστηρίου φέρει τον τίτλο «Τα Παιδιά και το Μουσείο», και είναι αφιερωμένη στα 30 χρόνια λειτουργίας του. Περιλαμβάνει περισσότερα από 300 έργα μαθητών του Εργαστηρίου και παρουσιάζονται ατομικές και ομαδικές εργασίες ζωγραφικής (εφηβικά σχέδια με μολύβι και κάρβουνο, παιδικές ζωγραφιές με χρώμα), κεραμικής (διακοσμημένα πήλινα αντικείμενα) και κατασκευές με διάφορα υλικά.

     Τα έργα είναι εμπνευσμένα τόσο από τη Συλλογή Κατσίγρα όσο και από το κτίριο της Πινακοθήκης αλλά και από τη δραστηριότητα που αναπτύσσει το Εργαστήρι μέσα σε αυτό. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν εικαστικό διάλογο που πραγματοποιείται ανάμεσα στους μαθητές του Εργαστηρίου και στο χώρο όπου εμπνέονται και εκφράζονται δημιουργικά.  

     Το Ελεύθερο Εργαστήρι, πιστό στην παράδοσή του, οργανώνει εκθέσεις με σημείο αναφοράς την πρωτοτυπία, τεκμηριώνοντας τη θέση του που θέλει το κάθε παιδί εικαστικά ανεπανάληπτο. 

     Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών στέκονται πάντα οι δάσκαλοι του Εργαστηρίου με την πολύχρονη εμπειρία τους. Φέτος συμμετέχουν: Αναστασοπούλου Ελένη, Γεωργίου Ελένη, Γιαλαμά Νατάσα, Γκουντουβά Μαριάννα, Θαλασσινού Μαρία - Ελένη Ζαβράκα Δώρα, Καλαμάρας Γιώργος, Λάσκαρης Αστέριος, Λάσκαρης Χρήστος, Μπέης Γιάννης.

     Εξάλλου, συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών ζωγραφικής (μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ, μαρκαδόροι κ. α.) για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο Κουτσόχερο.

          Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου..