Την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, περισσότερα από εκατόν πενήντα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠΜΕΑ) του Δήμου, βγήκαν στο κέντρο της πόλης με σκοπό να κάνουν πολύ φασαρία.
Ξεκινώντας από την Κεντρική πλατεία της πόλης, πέρασαν από τους πεζοδρόμους και κατέληξαν στην πλατεία Ταχυδρομείου. Κατά τη διάρκεια της αποκριάτικης παρέλασης υπήρξαν πέντε σταθμοί όπου μικροί και μεγάλοι τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια, χόρεψαν και ξεσήκωσαν τους περαστικούς με τη συνοδεία του ακορντεόν από τη μουσικό των ΚΔΑΠ κα Νταουκά Ζωή και την καθοδήγηση της θεατρολόγου κας Νάκα Αγλαΐα.
Ντέφια, μαράκες, ταμπούρλα, σφυρίχτρες αλλά και αυτοσχέδια μουσικά όργανα που κατασκεύασαν τα παιδιά καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, δημιούργησαν κλίμα αισιοδοξίας και χαράς σε όλο τον κόσμο.
Οι μάσκες των παιδιών, υψηλής αισθητικής, βασίστηκαν στο θεματικό εργαστήρι με επίκεντρο το έργο του Πικάσσο, καθώς κάθε μήνα τα παιδιά δουλεύουν στοχευόμενα πάνω στη ζωή και το έργο μεγάλων εικαστικών, υπό την εποπτεία και την ευθύνη της εικαστικού κας Φωλίνα Ελένης και την παιδαγωγική καθοδήγηση της κας Μουσιώνη Λίνας.

Η εβδομάδα της αποκριάς θα κλείσει με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου κατασκευής ¨οικογενειακού χαρταετού¨, μια πρωτοβουλία της κας Βαφειαδάκη Αγγελικής, με στόχο τα παιδιά να δουλέψουν συνεργατικά και να εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές της συλλογικότητας αλλά και της ατομικής ευθύνης. Ολοκληρώνουμε την Παρασκευή με κλόουν, παλιάτσους και την χαρακτηριστική φιγούρα του αρλεκίνου.
Ο Μάρτιος θα μας βρει να σχεδιάζουμε την υποδοχή της Άνοιξης με μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίων εμπνευσμένων από την τέχνη του λόγου, το θέατρο και τη ζωγραφική. Την εκδήλωση συνόδευσε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης.