Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα, στο πλαίσιο των ψηφιακών δράσεών της για τον εορτασμό της Διεθνούς ημέρας Μουσείων 2020, παρουσιάζει ψηφιακά τα αποτελέσματα των διαγωνισμών «Ζωγραφίζω ένα έργο της Συλλογής Κατσίγρα», η οποία απευθύνονταν σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.

Αποτελέσματα-Βραβεία διαγωνισμού “Ζωγραφίζω ένα έργο της Συλλογής Κατσίγρα”

Τα έξι έργα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ανήκουν στους:

-1ο Βραβείο :Γοναλάκη Ευαγγελία

-2ο Βραβείο: Μητσοπούλου Αποστολία

-3ο Βραβείο : Στανιού Μαρία- Σουμέλα

-4ο Βραβείο : Φίλιππος Κοκκινίδης

-5ο Βραβείο : Γκάντζιος Ιορδάνης

-6ο Βραβείο : Κωτση Νικολέτα-Κωνσταντίνα
και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και στις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Πινακοθήκης.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα κάλεσε τους μικρούς της φίλους, να χρησιμοποιήσουν τον χρόνο τους δημιουργικά, τις μέρες που στερούνταν το σχολείο, τους φίλους, τις αθλητικές δραστηριότητες και τα υπαίθρια παιχνίδια.

Τους προτείναμε να περιηγηθούν στην ψηφιοποιημένη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα στη διεύθυνση http://www.larissa-katsigras-gallery.gr/el/digitallibrary, να μάθουν την ιστορία της, να θαυμάσουν τα έργα της, να επιλέξουν ένα έργο που τους ενέπνευσε το ερέθισμα της δημιουργίας και να το αποτυπώσουν σε χαρτί.

Η παιδική ζωγραφιά είναι ίσως μια από τις πιο γοητευτικές και συνάμα «πλούσιες» δραστηριότητες ενός παιδιού και όπως είπε και ο μεγάλος ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο «Μου πήρε τέσσερα χρόνια να μάθω να ζωγραφίζω σαν τον Ραφαήλ και μια ολόκληρη ζωή να μάθω να ζωγραφίζω σαν παιδί»

Οι μικροί μας φίλοι ανταποκρίθηκαν, χρησιμοποίησαν τέμπερες, χρωματιστά μολύβια, παστέλ, κολλάζ, κλπ. Τα έργα στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η αξιολόγηση έγινε από την ειδική επιτροπή που συστάθηκε για το διαγωνισμό και αποτελείται από τους έμπειρους καθηγητές του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι Κατσίγρα:ΓιώργοΚαλαμάρα, Μαρίλια Δημοπούλου και Δήμητρα Οικονόμου.

Στους διακριθέντες μικρούς μας φίλους θα αποσταλούν ταχυδρομικά δώρα-παραγωγές της Πινακοθήκης (κατάλογος της Συλλογής, μια κούπα, ένα εικαστικό πάζλ, 3 αντίγραφα έργων της Συλλογής).

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους μικρούς μας φίλους που συμμετείχαν και τους ενθαρρύνουμε να συμμετέχουν πάντα σε ανάλογους διαγωνισμούς καθώς η συμμετοχή και η χαρά της δημιουργίας είναι που μετράει πάνω από όλα!