Του Αναστάσιου Βόπη

Την τελευταία θεία λειτουργία τέλεσε το πρωί της Κυριακής, ως τοποτηρητής της Μητροπόλεως Λαρίσης, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επί τη ευκαιρία της εορτής πάντων των εν Λαρίσῃ Αγίων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης.
Ο κ. Ιγνάτιος, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας βαθιά συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά από άμβωνος, όλους τους συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς της Μητροπόλεως Λαρίσης και ιδιαιτέρως τον πρωτοσύγκελο π. Αχίλλιο Τσούτσουρα και τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο π. Ιγνάτιο Μουρτζανό, για την άριστη συνεργασία που όπως τόνισε είχαν από την πρώτη στιγμή.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόσωπο του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, που ενθρονίζετε την ερχόμενη εβδομάδα, λέγοντας πως «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για έναν άνδρα τίμιο και ευλαβή με ανιδιοτέλεια και αγάπη Χριστού, ο οποίος, έχει όλες τις προϋποθέσεις, να είναι ο κάλος ποιμένα σας. Όλοι πιστεύουμε ακλόνητα, πως θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών, αλλά, κυρίως, ευλογία και χάρη θεού για εσάς το λαό του Θεού», ενώ πρόσθεσε πως «Ο επίσκοπος σφραγίζει την επισκοπή του για χρόνια πολλά και πιστεύω ακλόνητα, πως θα είναι καλή σφραγίδα και θα βαδίσει στα χνάρια των προκατόχων του, δίνοντας σε όλους πνοή ζωής, ορθόδοξο βίωμα, θείο κήρυγμα και θα σταθεί στοργικός πατέρας στους ιερείς, στους διακόνους, στους μοναχούς και σε ολόκληρο το λαό».

Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην κοινωνία που είχαν οι Άγιοι με το Χριστό και τόνισε πως «Αυτό που ξεχώρισε τους Αγίους που σήμερα τιμούμε με τόση ευλάβεια, είναι, η απόλυτη αναφορά με το Χριστό. Τι κι αν ήταν επίσκοποι, μοναχοί, ιερείς, λαϊκοί, πλούσιοι ή φτωχοί. Έχοντας αναφορά στο Χριστό, αγίασαν, όπως καλούμαστε και εμείς να πάρουμε μετοχή σε αυτήν την αγιότητα του Χριστού και να είμαστε και εμείς μαζί με τους Αγίους».