Οριστική λύση  στο πρόβλημα 32.000 δικαιούχων εργατικών κατοικιών  δίνει με την απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου. Στην απόφαση προβλέπεται ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς  του τ. Ο.Ε.Κ. και επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής τους!
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης «Μελίνα Μερκούρη» Βασίλης Μπεριτζάς τόνισε ότι : «Η απόφαση λύνει οριστικά το πρόβλημα 32.000 δικαιούχων εργατικών κατοικιών, οι  οποίοι βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και πριν από το  1978. Οι οικογένειες αυτές έχουν πλέον την δυνατότητα να γίνουν ιδιοκτήτες των σπιτιών που δικαιωματικά τους ανήκουν. Εμείς αισθανόμαστε μεγάλη ανακούφιση και δικαιωμένοι γιατί ήμασταν από τους πρώτους που ξεκινήσαμε τον αγώνα για να δοθεί ένα τέλος στην ομηρία  των δικαιούχων  εργατικών κατοικιών. Με τον αγώνα μας στείλαμε το μήνυμα ότι τίποτα δεν χάνεται όταν αγωνίζεσαι».
Σύμφωνα με την  ανακοίνωση του υπουργείου,  η ρύθμιση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης Υπουργικής Απόφασης που προέβλεπε την δραστική μείωση της τιμής παραχώρησης για 150 οικισμούς του τέως ΟΕΚ στα 304,41 ευρώ/τ.μ.
Πρακτικά, η απόφαση προβλέπει την δραστική περικοπή και ρύθμιση των τόκων υπερημερίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής από 240 σε 360 δόσεις και περιλαμβάνει ευνοϊκότερους όρους για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κτλ).
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Μπεριτζάς τις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης αναμένεται να επισκεφθεί η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.
Τέλος ο κ. Μπεριτζάς  αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή και επικεντρώνονται στην κατάσταση των κεντρικών δρόμων που πλημμυρίζουν με την εκδήλωση φαινομένων και ταλαιπωρούν  τους  κατοίκους, ζητώντας από τον Δήμο Λαρισαίων να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος .

ert.gr