Στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Λαρισαίων θα φιλοξενηθούν, όπως ανακοινώθηκε χθες, 2137 παιδιά σε σύνολο 2300 αιτήσεων. Ωστόσο, ακόμη και τα παιδιά που «μένουν απ’ έξω» , 150 περίπου, θα απορροφηθούν και αυτά στην επόμενη φάση, δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δεληγιάννης.
Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα τακτοποιηθεί αυτό το ζήτημα, όπως επίσης τότε θα μπορούν οι γονείς που για οποιοδήποτε λόγο δεν υπέβαλλαν αιτήσεις στο χρόνο που προβλεπόταν, να κάνουν τώρα τις αιτήσεις.
Ο κ. Δεληγιάννης αναφερόμενος στη λειτουργία τω δημοτικών παιδικών σταθμών είπε ότι «έχει επέλθει πλέον η κανονικότητα, όχι μόνο σε ότι αφορά το προσωπικό με την πρόσληψη 100 ατόμων μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και σε ότι αφορά τη διαδικασία επιλογής και ένταξης των παιδιών. Κανένας γονιός δεν πρόκειται να ξανά αισθανθεί ότι κάποιος του κάνει χάρη, να παρακαλέσει ή να χρειαστεί «βοήθεια» για να μπει το παιδί του. Η διαδικασία μοριοδότησης είναι διαφανής και όλοι εξυπηρετούνται σύμφωνα με όσα δικαιούνται».

ert.gr