Μπουλούκια θα βρέξει σήμερα Σάββατο στη Λάρισα σε πείσμα των μετεωρολόγων που προβλέπουν πως θα βρέξει... βροχή! Όλα είναι έτοιμα για να συμμετέχουμε σε μια μεγάλη αποκριάτικη γιορτή στο κέντρο της πόλης.  

Αυτή η  γιορτή διοργανώνεται με πολύ μεράκι από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος, η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, o Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «ο Θετταλός», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Λάρισας, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ' ημάς Ανατολή» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκίμμης “Καντρίλιες ο Γαρουφαλιής” από την Κέρκυρα.

Τα μπουλούκια θα πορευτούν στους κεντρικούς δρόμους, με ενδιάμεσους σταθμούς σε πεζόδρομους και πλατείες, συνοδεία μουσικών, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα στα πρότυπα παλιότερων λαϊκών εθίμων. 

Ξεκινώντας γύρω στις 11:30 το πρωί από διαφορετικά σημεία - γειτονιές, τραγουδώντας και χορεύοντας, τα μπουλούκια θα καταλήξουν κατά τη 1:30 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία όπου θα στηθεί μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι. 

Το μασκάρεμα, τα δρώμενα (η απαγωγή της νύφης, γαϊτανάκι κλπ), οι χοροί, τα όργανα και οι συμμετέχοντες, θα κρατήσουν αμείωτο το κέφι για αρκετές ώρες στο κέντρο της πόλης.

 

Συγκεκριμένα θα ακολουθηθούν οι εξής διαδρομές:   

Μικρασιάτες: πεζόδρομος Πανός – στάση πλατεία Ταχυδρομείου στις 12:00 – Κεντρική πλατεία στις 13:30

Χορίαμβος: Γαληνού – στάση Ταχυδρομείου στις 12:30 – Κεντρική πλατεία στη 13:30

Φιλιππούπολη: Αρχαίο Θέατρο (πεζόδρομος Βενιζέλου) – στάση Ταχυδρομείου στη 13:00 – Κεντρική πλατεία στη 13:30.

Εξάλλου, νωρίτερα, από τις 11:30, και μέχρι να φτάσουν στο κέντρο τα μπουλούκια, την ατμόσφαιρα της γιορτής θα “ζεστάνει” το γνωστό σύνολο κρουστών από τη Θεσσαλονίκη “Paranaue”.