Το 6ο ΓΕΛ Λάρισας και η θεατρική ομάδα μαθητών "Το Περιβάλλον στην Πόλη" θα παρουσιάσει τη θεατρική  παράσταση "Λεμοναυλή" του μαθητή Ιωάννη Ιωάννου στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, την Παρασκευή 7/4/2017, στις 8:00μ.μ. 

Η παράσταση εντάσσεται στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων "Σχολείο ανοιχτό στην Κοινωνία" 

της Δ/νσης Βθμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας, μέσω της συμβούλου Φυσικών Επιστημών κ. Μίνας Κοντογεωργίου, του ΕΚΦΕ Λάρισας και με τη συμπαράσταση του Δήμου Λαρισαίων.

Η δημιουργία του θεατρικού έργου του 6ου Λυκείου έγινε με την ευκαιρία της συμμετοχής του σχολείου σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα "Το Περιβάλλον στην Πόλη", στο οποίο εντάχθηκε  μεταξύ άλλων και η δράση "Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα απ' το Θέατρο", μια πρωτοβουλία της Science View (http://www.scienceview.gr/) σε συνεργασία με το Τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού έργου CREAT-IT (www.creatit-project.eu) ενώ στηρίζεται στις αρχές των διερευνητικών μεθόδων μάθησης των φυσικών επιστημών (Inquiry Based Science Education) καθώς και στο παιδαγωγικό πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CREATIONS (http://creations-project.eu/).

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, οι μαθητές μαθαίνουν επιστήμη μέσα από μία θεατρική παράσταση. Αναλυτικότερα, μέσω της δράσης αυτής, οι μαθητές θα κατανοήσουν επιστημονικές έννοιες και φαινόμενα, θα αναπτύξουν πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας, θα συμμετάσχουν ενεργά στην διαπραγμάτευση επιστημονικών εννοιών και θα αναπτύξουν δημιουργικές και κριτικές δεξιότητες. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί θα αναπτυχθούν επαγγελματικά, μέσω της μεταξύ τους συνεργασίας, της ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και εκπαιδευτικού υλικού (είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά μέσω κοινοτήτων μάθησης). Τέλος, ένας από τους απώτερους στόχους είναι η κινητοποίηση περισσότερων εκπαιδευτικών & μαθητών και η δημιουργία μιας εκπαιδευτικής κοινότητας που θα συνεργάζεται, θα ανταλλάσσει απόψεις, υλικό και καλές πρακτικές για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών και μετά το πέρας της δράσης.

Το θεατρικό έργο «Λεμοναυλή» θα συμμετάσχει επίσης σε Πανελλήνιο διαγωνισμό, στα πλαίσια της δράσης «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» στη  Θεσσαλονίκη (Κέντρο «Νόησις»,  9/4/2017, στις 12 το μεσημέρι )

Μαζί με την παρουσίαση του έργου «Λεμοναυλή» στο Χατζηγιάννειο,  θα προβληθεί και η ταινία μικρού μήκους "Δάκρυα από Πέτρα", που δημιούργησε η ομάδα του 6ου Λυκείου και η οποία απέσπασε το 1ο Βραβείο ανάμεσα στα σχολεία του νομού Λάρισας σε σχετικό με το Νερό διαγωνισμό, που διοργάνωσε η ΔΕΥΑΛ και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Βθμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας .