Στην πλατεία Νομαρχίας βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες μελισσοκόμοι της Λάρισας, παρουσιάζοντας για μία ακόμη φορά τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό. Τονίζοντας ότι το θεσσαλικό μέλι αποτελεί ένα από τα ποιοτικότερα της Ελλάδας, παρουσιάζουν ανθόμελο και άλλα είδη από μελιτώματα ελάτου, πεύκου και βελανιδιάς, με την ποικιλία να είναι μεγάλη.
Οι παραγωγοί πάντως συμπληρώνουν ότι η κυψέλη διαθέτει πολλά ακόμη προϊόντα όπως μελισσοκομική γύρη η οποία κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού, πρόπολη που αποτελεί όπως αναφέρουν το πιο ισχυρό αντιβιωτικό και αντιμυκητιακό σκέυασμα της φύσης, καθώς και τον γνωστό σε όλους βασιλικό πολτό. Άλλωστε και οι κεραλοιφές έχουν την τιμητική τους, αφού ο κάθε παραγωγός δημιουργεί τη δική του παραλλαγή.
Εκπρόσωποι των μελισσοκόμων αναφέρουν πάντως ότι η στήριξη από πλευράς πολιτείας είναι περιορισμένη, παρά το ότι πολλοί είναι αυτοί που ασχολούνται με τη μελισσοκομία προκειμένου είτε να συμπληρώσουν το εισόδημά τους ή να βρουν διέξοδο από την ανεργία. Από την άλλη σημειώνουν ότι τα κρούσματα κλοπών σε κυψέλες αυξάνονται, και στις περισσότερες των περιπτώσεων οι δράστες είναι και οι ίδιοι μελισσοκόμοι.
Οι παραγωγοί μελιού θα παραμείνουν μέχρι και αύριο Τετάρτη στην Πλατεία Νομαρχίας της Λάρισας, αν και δεν αποκλείεται να παρατείνουν την παραμονή τους για λίγες ακόμη ημέρες εκεί.

thessaliatv.gr