Με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και… θετικές ειδήσεις πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Επιμελητήριο της Λάρισας τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποψηφίου βουλευτή Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία» κ. Βασίλη Κόκκαλη και τη συμμετοχή του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Λάρισας και των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων, θέτοντας στο κυβερνητικό στέλεχος καίρια ερωτήματα σε ότι αφορά τη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά και την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για την πρώτη κατοικία.

Ο κ. Κουρμούσης έπλεξε το εγκώμιο του κ. Κόκκαλη, σημειώνοντας στον πρόλογό του πως με δική του πρωτοβουλία και συνδρομή εντάχθηκαν και οι αγρότες στις 120 δόσεις, ενώ αργότερα, απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα, επεσήμανε πως σε διάστημα ενός έτους έγιναν 1.541 αιτήσεις από αγρότες, ενώ ήδη 230 υποθέσεις έχουν ρυθμιστεί επιτυχώς και οι υπόλοιπες βρίσκονται σε διάφορα στάδια της ρύθμισης.

Σε ότι αφορά τα «καλά νέα», ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους με αφορμή την υπαγωγή και των επιχειρήσεων στις 120 δόσεις, αποκάλυψε ότι ακόμη και οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει ρύθμιση για 24 δόσεις, μπορούν να υπαχθούν στις 120 δόσεις.

Επιπρόσθετα, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, εξήγησε πως υπάρχει δυνατότητα επιδότησης του 30% της δόσης του δανείου από το Ελληνικό δημόσιο. Αξίζει να σημειωθεί πως το μόνο έγγραφο που χρειάζεται κανείς για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, είναι το πιστοποιητικό βαρών από το οικείο υποθηκοφυλακείο.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης που κράτησε για πάνω από μία ώρα, ο κ. Βασίλης Κόκκαλης σημείωσε ότι «είχαμε την ευκαιρία σήμερα μαζί με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου του νομού Λάρισας, με επιχειρηματίες αλλά και μέσω του διαδικτύου με εμπόρους σε όλη την περιοχή, να συνομιλήσουμε για δύο πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν χιλιάδες πολίτες. Η διεύρυνση της ρύθμισης των 120 δόσεων και στις επιχειρήσεις αλλά και η εκκίνηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αποτελούν δύο ακόμη σημαντικά βήματα προς την οριστική διευθέτηση οικονομικών οφειλών που κρατούν «δεμένη» την ελληνική κοινωνία και την επιχειρηματικότητα. Είναι ένα ακόμη δείγμα, του τι σημαίνει να βρισκόμαστε πλέον εκτός του μνημονιακού «κόφτη», που τόσα χρόνια δε μας επέτρεπε να ξεδιπλώσουμε το πλήρες πρόσωπο της κοινωνικής μας πολιτικής. Με ευθύνη και προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης όμως, σε λίγες εβδομάδες κλείνουμε ένα χρόνο εκτός μνημονίων και με διαρκείς παρεμβάσεις βάζουμε ξανά τις βάσεις για ένα δίκαιο κράτος με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο».