Τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 και ώρα 19.30, θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας η καθιερωμένη ετήσια συναυλία των Μουσικών του Συνόλων. Το πρόγραμμα αποτελεί ένα ευχάριστο μουσικό ταξίδι με αφετηρία την ελληνική παραδοσιακή μας μουσική, σταθμούς στο δυτικό ρεπερτόριο, επιλογές από αντιπροσωπευτικά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών και επίλογο με έντεχνα ορχηστρικά ακούσματα.
«Στο πλαίσιο ανάδειξης της Μουσικής ως κινητήριας δύναμης μορφωτικών, διδακτικών, παιδαγωγικών αξιών και ως μέλους άρρηκτα συνδεδεμένου με την εκπαιδευτική προσπάθεια του σχολείου, η οποία και εδράζεται στη βιωματική συμμετοχή των μαθητών του σε δραστηριότητες καλλιτεχνικής έκφρασης, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου υπόσχονται να ξεναγήσουν τους παρευρισκόμενους στους μουσικούς χάρτες εγχώριων και διεθνών ηχοχρωμάτων.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις προσπάθειες των μαθητών και να διαπιστώσει από κοντά ότι το Μουσικό Σχολείο Λάρισας είναι ένα ξεχωριστό σχολείο, στο οποίο οι μαθητές του εργάζονται ομαδικά, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και «εκφράζονται» καλλιτεχνικά, σε απόλυτη σύμπραξη με τους καθηγητές τους.
Δεδομένου ότι ο θεσμός των Μουσικών Σχολείων είναι μια από τις ομορφότερες εκφάνσεις πολιτισμού της δημόσιας εκπαίδευσης της χώρας μας, ειδικά στους χαλεπούς διανυόμενους καιρούς ήσσονος πνευματικότητας, σύσσωμη η οικογένεια του Μουσικού Σχολείου Λάρισας σας προσκαλεί να γιορτάσετε στην αυλή της τη σύζευξη Πολιτισμού και Τέχνης, που συνιστά και το ασφαλές καταφύγιο κάθε σκεπτόμενου νου».