Αύριο Σάββατο 27 Αυγούστου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς, και πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγίου Βησσαρίωνος στην πλατεία λαού, επειδή εκεί φυλάσσεται παλαιά θαυματουργή εικόνα του Αγίου Φανουρίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και η Παράκληση του Αγίου Φανουρίου. Αύριο Σάββατο 27 Αυγούστου, στις 7.15 το πρωί, θα ψαλεί ο Όρθρος του Αγίου Φανουρίου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια των ιερών Ακολουθιών θα διαβαστεί η ευχή του Αγίου Φανουρίου και θα ευλογηθούν οι φανουρόπιτες.

ΣΤΟΝ ΆΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

Αύριο Σάββατο 27 Αυγούστου, εορτή Αγίου Φανουρίου του Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργοί εορτάζουν ο υπόγειος Ι. Ν. Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου (οδός Βόλου) και η θαυματουργή παλαιά Ι. Εικόνα του Αγίου Φανουρίου, εκ Μάκρης της Ασίας. Γι' αυτό θα πραγματοποιηθούν οι εξής λατρευτικές εκδηλώσεις: Σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου, παραμονή 7:30-9:00 μ.μ. πανηγυρικός μέγας εσπερινός με αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και την ευχή του άγιου για τις Φανουρόπιττες, ενώπιον της Θαυματουργού και παλαιάς Ιεράς Εικόνος του Αγίου. Αύριο Σάββατο 27 Αυγούστου, εορτή του αγίου (7:00-10:00 π.μ.) πανηγυρική θεία λειτουργία στον υπόγειο Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου μετά θείου κηρύγματος και την ευχή του Αγίου για τις φανουρόπιττες. Το απόγευμα (7:00-8:00) μεθεόρτιος εσπερινός, ιερά παράκλησις, χαιρετισμοί, ενώπιον της θαυματουργού, εκ Μάκρης της Ασίας, πολύ παλαιάς ιεράς εικόνος του Αγίου Φανουρίου. Το βράδυ (8:00-9:30) περιφορά ιεράς εικόνος, αρτοκλασία, το ύψωμα του αγίου και η ευχή για τις φανουρόπιτες στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώπιον της θαυματουργού παλαιάς εικόνος του Αγ. Φανουρίου.