Την Ολυμπιακή Φλόγα για τους 23ους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στη Νότια Κορέα υποδέχτηκε σήμερα το μεσημέρι η πόλη της Λάρισας με ειδική τελετή να πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της θεσσαλικής πρωτεύουσας.
Σύμφωνα και με το πρόγραμμα, πρώτη λαμπαδηδρόμος ήταν η Λαρισαία πρωταθλήτρια μήκους Χάιδω Αλεξούλη, παραλαμβάνοντας τη φλόγα στην οδό Κύπρου (κτίριο περιφερειακής διοίκησης ΕΟΠΠΥ), ενώ στη συνέχεια, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Λαπηθών, τη φλόγα παρέλαβε ο Λαρισαίος διεθνής μπασκετμπολίστας και πρωταθλητής Ευρώπης Δήμος Ντικούδης, μέχρι και την κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Εκεί πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση υποδοχής με χαιρετισμούς από τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, τονίζοντας μεταξύ άλλων τη σημασία του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Σύντομες ομιλίες για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματοποίησαν ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Αθανάσιος Βασιλειάδης, αλλά και της Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνων της Κορέας Γιουν Τσου Χανγκ.
Μετά την εκδήλωση, στον χώρο της κεντρικής πλατείας, την ολυμπιακή φλόγα παρέλαβε η αθλήτρια χιονοδρομίας (πρωταθλήτρια αλπικού σκι Γιουγκοσλαβίας – Σερβίας), προπονήτρια του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας (ΕΟΣ) Λάρισας, Αλεξάνδρα Τοντόροβιτς, η οποία τη μετέφερε έως την οδό Κύπρου 72, όπου την παρέλαβε ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, ο προπονητής αλπικού σκι του ΕΟΣ Λάρισας Χρήστος Μάλλιος.
Η λαμπαδηδρομία θα έχει διάρκεια συνολικά επτά ημερών επί ελληνικού εδάφους και θα διανύσει συνολικά 2.129 χλμ. Συνολικά θα μετάσχουν 505 λαμπαδηδρόμοι και συνολικά θα πραγματοποιηθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 Δήμους επί οκτώ ημέρες.

thessaliatv.gr