Την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιουλίου απαντά δια ζώσης στη Βουλή ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη, σχετικά με το επίμαχο ζήτημα του υποβιβασμού της Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα για λόγους …γραφειοκρατίας (!).

Υπενθυμίζεται πως αφορμή για την κοινοβουλευτική παρέμβαση της Λαρισαίας πολιτικού υπήρξε η πρόσφατη εισηγητική έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) για την ομάδα Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα, με την οποία η ομάδα αποβάλλονταν από την Basket League, λόγω της …καθυστερημένης τοποθέτησης του ποσού, που απαιτούνταν για το Μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ.

Ωστόσο, το παράδοξο της υπόθεσης ήταν πως κατά κοινή ομολογία η λαρισαϊκή ομάδα ανήκει στους ελάχιστους «καλοπληρωτές» της κατηγορίας, μιας και η Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα αποτελεί μια ομάδα πρότυπο σε ό,τι αφορά τις πληρωμές παικτών και προπονητικού team μέχρι τελευταίου ευρώ.

Από την πλευρά της η Ευαγγελία Λιακούλη ήταν κάθετη αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα τεκταινόμενα: «Δεν το πιστεύω πως υπάρχει ενδεχόμενο υποβιβασμού της ομάδας basket της πόλης μας, για ένα τόσο μικρής σημασίας τυπικό ζήτημα… Αν κάτι τέτοιο τελικά συμβεί σημαίνει πως το όλο πρωτάθλημα καθίσταται απολύτως αφερέγγυο. Δεν θα δεχτούμε ‘’δυο μέτρα και δύο σταθμά’’ στις αποφάσεις της ΕΕΑ, σκοπός της οποίας δεν θα έπρεπε να είναι τίποτα άλλο παρά η βελτίωση της ποιότητας της ελληνικής καλαθοσφαίρισης», κατέληξε με νόημα η βουλευτής Λάρισας.