Ευρεία σύσκεψη φορέων για την έλλειψη Δ.Σ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στη 1 μ.μ. στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος με πρωτοβουλία της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο δήμαρχος Λαρισαίων, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, του Εργατικού Κέντρου και του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΕΙΝΚΥΛ «τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που αφορούν στις άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις, τον γηρασμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την ακραία και επικίνδυνη χρόνια υποστελέχωση, επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο από την έλλειψη Διοικητικού Συμβουλίου, ο ορισμός του οποίου εκκρεμεί εδώ και 16 μήνες, ενώ κατά την περίοδο της συγχώνευσης από 9ετίας το Γ.Ν. Λάρισας υποβαθμιζόταν συνεχώς.

Την αδιαφορία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για τα στοιχειώδη, όπως είναι ο ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου την θεωρούμε ύποπτη.
Εκκρεμούν ήδη τουλάχιστον 650 υποθέσεις προς υπογραφή και διεκπεραίωση, οι οποίες θα οδηγήσουν το Νοσοκομείο σύντομα σε προδιαγεγραμμένη κατάρρευση.

Σοβαροί διαγωνισμοί για προμήθεια υλικών και εξοπλισμού, όπως αναισθησιολογικό υλικό, ακτινολογικός εξοπλισμός, υπερηχοτομογράφοι και εξοπλισμός για ΜΕΘ-ΜΑΦ και ΤΕΠ εκπνέουν το αμέσως επόμενο διάστημα, αν δεν διεκπεραιωθούν.

Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, νέα πτέρυγα, νέο οργανόγραμμα με νέες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών είναι στον αέρα λόγω έλλειψης ΔΣ.
Τμήματα όπως τα Παθολογικά, το Παιδοχειρουργικό, η Μονάδα Νεφρού, το Ορθοπεδικό, Μαιευτικό-Γυναικολογικό  και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό έχουν τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.»

Εάν μέχρι τις 20 Ιουλίου  δεν υπάρξει απάντηση για τον ορισμό ΔΣ, προγραμματίζεται αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου και τα προγραμματισμένα χειρουργεία μέχρι την δέσμευση με καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος.