Το 9ο Γυμνάσιο Λάρισας με την καθοδήγηση της θετροπαιδαγωγού κ. Αγλαίας Νάκα,  τη συνεργασία της Δ/ντριας του σχολείου κ.Παλαιομίχα Ρούλας και των εκπαιδευτικών  Γούλα Μαρίνας, Ζησοπούλου Αικατερίνης, Τερζούδη Θεοδώρας, συμμετείχε στο μαθητικό  καλλιτεχνικό φεστιβάλ « Κι αν ήσουν εσύ», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/5/2018 στο κέντρο της πόλης.
Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας Δράσης για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Δικτύου για την εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το θέατρο στην εκπαιδευση (IDEA) και την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και συμμετείχαν συνολικλα  6 σχολεία  Λάρισας ( 1ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο,5ο Γυμνάσιο 8ο Γυμνάσιο , 9ο Γυμνάσιο ,10ο Γυμνάσιο).
Το σχολείο συμμετείχε στο Φεστιβάλ με τη  δράση: «ΕΊΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ», με ομάδα αποτελούμενη από 28 μαθητές και μαθήτριες,  αξιοποιώντας τεχνικές θεάτρου και με  βιωματικές δραστηριότητες σχετικές με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα, έδωσαν το έναυσμα για την ευαισθητοποίηση της πόλης σχετικά με την αποδοχή του διαφορετικού.
ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Καστόρης Γεώργιος
Καραγιάννης Σταύρος
Ορφανάκης Γεώργιος
Κουτσογιάννη Δέσποινα Ζωή
Καραμπέρη Χαρίκλεια
Μαυρουδής Νικηφόρος
Μπαμπανίκου Δήμητρα
Τσιοκάνης Χρήστος
Παπαγεωργίου Χρήστος
Στέργιου Ευανθία
Σπαράκη Ραφηλία
Γκουντάρα Αυθεντία
Στρούλια Αθανασία
Τελάλη Βασιλική
Αγραφιλωτη Ποκυτίμη
Κορώνα Ειρήνη
Ζιώγα Μαρία
Θανοπούλου Μαριάννα
Παπαποστόλου Ειρήνη
Παλάντζα Εύη
Περιτιγιάννη Εύα
Λιαπή Αικατερίνη
Πόχου Νεφέλη
Στεμμένου Κω/να
Σταμούλη Γεωργία
Τζορμπατζόγλου Λαρία
Χατζοπούλου Αναστασία
Σβολιανίτη Ιωάννα