"Πολλά νοικοκυριά ανέργων, απλήρωτων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την θέρμανση αυτό το χειμώνα, λόγω οικονομικής αδυναμίας, με αποτέλεσμα να ζουν στο κρύο"αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.  Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Η νέα αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και οι υψηλές τιμές στο φυσικό αέριο, στο ηλεκτρικό ρεύμα και άλλες μορφές ενέργειας που χρησιμοποιούνται για την θέρμανση, οδηγούν στην αδυναμία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης, πληρωμής του λογαριασμού του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι με το ψύχος αυτές τις κρύες ημέρες.  
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι υπεύθυνη για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, που βιώνουν πολλές οικογένειες ανέργων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.
Η επιδοματική ελεημοσύνη της συγκυβέρνησης στο πετρέλαιο θέρμανσης, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λύσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα, αφού αυτό σημαίνει πρώτο ότι θα έχει να αγοράσεις πετρέλαιο, ενώ το ίδιο άσχημη είναι η κατάσταση με όσους είχαν φυσικό αέριο ή άλλες μορφές ενέργειας για να ζεσταίνονται που δεν επιδοτούνται.
Ετσι έχουμε πολλά σπίτια να μην έχουν θέρμανση, να έχει μεγαλώσει η άρνηση των συνιδιοκτητών να πληρώσουν κοινόχρηστα στις πολυκατοικίες, η αποδέσμευση τους από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης, η αναζήτηση «εναλλακτικών» τρόπων θέρμανσης (αέριο, σόμπες, αιρκοντίσιον, ξύλα, θερμοπομπούς, κουβέρτες), οι οποίες όμως δεν λύνουν το πρόβλημα. Το υποκατάστατα του πετρελαίου θέρμανσης, απαιτούν επίσης σημαντική δαπάνη, πολύ περισσότερο όταν προϋποθέτουν και αλλαγή εξοπλισμού, και ταυτόχρονα οι τιμές των ενεργειακών αγαθών σχετίζονται μεταξύ τους. Όταν ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου αυξάνουν επίσης και οι τιμές των υπόλοιπων (π.χ. φυσικό αέριο)
Το ΕΚΝΛ, διεκδικεί και καλεί και τα σωματεία να κάνουν το ίδιο:
•    Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της λαϊκής οικογένειας και των φτωχών αγροτών.
•    Την κατάργηση του σημερινού αφορολόγητου καθεστώτος για τα εφοπλιστικά καύσιμα.
•    Την άμεση πάταξη του λαθρεμπορίου με τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, επικεντρώνοντας στα διυλιστήρια, στη χονδρική εμπορία, στα εφοπλιστικά καύσιμα και στις εξαγωγές.
•    Αύξηση της φορολογίας στα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πετρελαιοειδών
Κανένα σχολείο, νοσοκομείο, γηροκομείο, παιδικός σταθμός, καμία λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να μείνει χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα και αυτό είναι ζήτημα αλληλεγγύης και οργανωμένης πάλης τού εργατικού - λαϊκού κινήματος".