Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με ανακοίνωσή του, “εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και τον λαό των ΗΠΑ που βρίσκονται στους δρόμους της οργής ενάντια στην βαρβαρότητα και την εξαθλίωση.

Η δολοφονία του George Floyd, απέδειξε εκκωφαντικά ποια είναι η «διαφημιζόμενη ελευθερία» στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου, αφού μία ακόμη εν ψυχρώ δολοφονία ήρθε να προστεθεί  στις χιλιάδες των νεκρών. Δολοφονημένοι είτε από τον ρατσισμό, είτε από την φτώχεια.

Αυτό που βιώνουν καθημερινά τα εκατομμύρια των φτωχών Αμερικανών εργαζομένων, ο πόνος, η δυστυχία και η ανασφάλεια είναι κοινό με τα προβλήματα των χιλιάδων ελλήνων μεταναστών στην Αμερική, είναι κοινό με τα προβλήματα των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται σήμερα στη χώρα μας. Ίδια και κοινή φυσικά είναι η «μήτρα» που δημιουργεί όλα αυτά τα φαινόμενα.

Απλώνουμε το χέρι μας περήφανα και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στα συνδικάτα, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους που αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες στέκονται στο πλευρό των διαδηλωτών.

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που εντείνει την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, που παράγει πόλεμο και προσφυγιά είναι αυτή που θρέφει και καλλιεργεί τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και για αυτό τον λόγο δεν χρειάζονται από αυτούς που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Ο ρατσισμός και η καταστολή εναντίον των φτωχών, των έγχρωμων ή των μεταναστών και των προσφύγων, είναι εκδήλωση της σαπίλας ενός συστήματος που δολοφονεί και καταπιέζει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων. Ο ιός είναι ο καπιταλισμός και δολοφονεί είτε με την βία είτε με την φτώχεια.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας εκφράζει την αλληλεγγύη και την στήριξη του στον αγώνα των λαών, των εργαζομένων όλου του κόσμου που ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στην αδικία και τον ρατσισμό, για ένα κόσμο που εργάτες θα ζουν αδελφωμένοι, χωρίς εκμετάλλευση.”