Για 3η συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται και φέτος το νεολαιίστικό Φεστιβάλ «ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ» στην πόλη της Λάρισας.

Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου οι εκδηλώσεις συμπληρώνονται με αυτές του Βόλου, συνθέτοντας ένα δημιουργικό, γιορταστικό και ριζοσπαστικό διήμερο πολιτικών-πολιτιστικών δρώμενων. Επιδιώκουμε να αποτελέσει σφήνα λαϊκού πολιτισμού, επιστημονικής και απελευθερωτικής σκέψης στο αναδυόμενο ρεύμα σκοταδισμού και κοινωνικού κανιβαλισμού. 
Εν έτη 2018, λοιπόν, στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης και του αυτοματισμού, ειδικά η νέα γενιά αδυνατεί να ονειρευτεί.Δυσκολεύεται να φανταστεί μια δουλειά με αξιοπρέπεια, ένα μισθό που τουλάχιστον να τη συντηρεί, να ερωτευθεί μακριά από τα κανιβαλικά πρότυπα της τηλεόρασης, να ψυχαγωγηθεί πολιτισμένα. Και πώς να γίνουν όλα αυτά, άλλωστε στην Ελλάδα της κρίσης, της διαρκούς επιτροπείας, του ΝΑΤΟ και της πολεμικής απειλής;
Το μέλλον μας το έχουν προδικάσει. Ημιανεργία και ημιαπασχόληση, μετανάστευση, ατομικός δρόμος και αν χρειαστεί να πολεμήσουμε κιόλας για τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών.
Για τη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, οργάνωση της επαναστατικής Αριστεράς, αποτελεί σημαντικότατο χρέος, να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Το μέλλον μας θα το φτιάξουμε εμείς. Δε συμβιβαζόμαστε με τους κανόνες της Ε.Ε. που τελικά ενισχύουν Έλληνες και ξένους μεγαλοεπιχειρηματίες. Δε συμβιβαζόμαστε με τους κανόνες του ΝΑΤΟ, που ξεκληρίζει ολόκληρους λαούς για χάρη αμερικάνικων συμφερόντων. Δε συμβιβαζόμαστε με την αστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προωθεί με τον πιο χυδαίο τρόπο τη μαζική φτωχοποίηση του λαού μας.

Στρατευόμαστε με τους ανθρώπους του μόχθου, τους φοιτητές και τους μαθητές που θα αποτελέσουν του δημιουργούς μιας ελεύθερης κοινωνίας, του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού. Ενδυναμώνουμε τα σωματεία βάσης και τους συλλόγους μας, για ένα νέο ριζοσπαστικό εργατικό κίνημα, ενδυναμώνουμε το αντικαπιταλιστικό ρεύμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για να ανατρέψουμε τους κανόνες τους, για να βάλουμε τις ζωές μας στο επίκεντρο της πολιτικής.
Γι΄ αυτό, λοιπόν, «ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ» στη δυστοπία τους. Από το δικό του μετερίζι το φεστιβάλ μας επιδιώκει να γίνει καταλύτης για την άμεση βελτίωση της ζωής μας, για το άνοιγμα του δρόμου προς μια συνολικά καλύτερη κοινωνία. Παλεύουμε για λαϊκό-εργατικό  πολιτισμό προσιτό σε όλους με βάση την ισότητα των φύλων και φυλών, την κοινωνική αλληλεγγύη και την προστασία του περιβάλλοντος, παλεύουμε για μια απελευθερωτική παιδεία. Παλεύουμε για ένα πολιτικό εργατικό κίνημα που θα γίνει ανάχωμα στις καταστροφικές ορέξεις των πλουσίων και δε θα ανέχεται τις κυβερνήσεις τους. Παλεύουμε για ένα ισχυρό αντικαπιταλιστικό πόλο, πρωταγωνιστή των εξελίξεων και για ένα πραγματικό κομμουνιστικό φορέα, καρδιά όλων αυτών.
Στο Φεστιβάλ θα διεξαχθούν δύο κεντρικές συζητήσεις. Στη Λάρισα θα επικεντρωθεί στα διλλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά, στην εργασία όσο και ευρύτερα στην κοινωνία. Θα συζητήσουμε για τις δυνατότητες αλλά και τον τρόπο απάντησής τους. Ενώ στο Βόλο θα μιλήσουμε για την όλο και εντεινόμενη πολεμική απειλή στη γειτονιά μας, για το ρόλο της Ελλάδας αλλά και την ανάγκη ισχυροποίησης του αντιπολεμικού κινήματος, ώστε να επιτύχουμε την ειρήνη μεταξύ των λαών. Παράλληλα στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν θεματικά περίπτερα με αναλύσεις και συζητήσεις για πλείστα θέματα που αφορούν τη σημερινή νεολαία.
Όσον αφορά το πολιτιστικό μέρος, στόχος μας είναι το Φεστιβάλ Αναιρέσεις να αποτελέσει μια συλλογική ανατρεπτική διαδικασία, αναιρώντας τη σχέση καταναλωτή-εμπόρου, να προάγει το λαϊκό πολιτισμό και τις αξίες.Γι’ αυτό και δεν υπάρχει αντίτιμο εισόδου, παρά εκούσια προσφορά. Για να συνεχίζουν να γίνονται τέτοια πολιτικά εγχειρήματα απαιτείται η οικονομική στήριξη όλων όσων μπορούμε. Το πολιτιστικό μας πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από ένα μουσικό πλουραλισμό, μιας και θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες με διαφορετικές μουσικές επιρροές. Μέσα από παραδοσιακούς ήχους, ρεμπέτικου και όχι μόνο γλεντιού