Ενημερωτική εκδήλωση προβολής και προώθησης του Φυσικού Αερίου κίνησης το οποίο ήρθε και στη Λάρισα, πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη, στις 8 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία η εταιρεία fisikon η οποία το διαθέτει στη χώρα μας. Στα πλαίσια της γνωριμίας του νέου καυσίμου με τους Λαρισαίους, όσοι ενδιαφέρονται για την εμπειρία οδήγησης ενός οχήματος που καταναλώνει Φυσικό Αέριο, θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το δικό τους test drive καθημερινά από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή.

Ας δούμε όμως τα πλεονεκτήματα του νέου καυσίμου:

Οδηγώντας ένα όχημα κίνησης με Φυσικό Αέριο επιτυγχάνει κανείς σημαντική οικονομία στο κόστος καυσίμου ανά χιλιόμετρο. 

Ο παγκόσμιος μέσος όρος για το κόστος του καυσίμου καταδεικνύει ότι η οδήγηση ενός οχήματος που κινείται με φυσικό αέριο επιτυγχάνει εξοικονόμηση πάνω από το 50% σε σύγκριση με ένα όχημα που κινείται με βενζίνη και εξοικονόμηση που υπερβαίνει το 30% σε σχέση με ένα όχημα που κινείται με πετρέλαιο.

Όλο και περισσότερες κυβερνήσεις προωθούν το φυσικό αέριο ως βάση μιας ενεργειακής πολιτικής που θα είναι απαγκιστρωμένη από την εξάρτηση της εισαγωγής πετρελαιοειδών. Ακόμα και σε χώρες που παράγουν πετρέλαιο, όπως το Ιράν και η Βενεζουέλα, οι πολιτικοί ενθαρρύνουν την εισαγωγή φυσικού αερίου για να αυξήσουν την εξαγωγή πετρελαίου.

Επίσης, σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι ένα κιλό ΦΑ περιέχει πολύ περισσότερη ενέργεια σε σχέση με ένα λίτρο από όλα τα άλλα υγρά καύσιμα. Πιο συγκεκριμένα 1 κιλό φυσικό αέριο κίνησης είναι ενεργειακά ισοδύναμο με 1,5 λίτρα Βενζίνη, 1,3 λίτρα πετρέλαιο και 2 λίτρα υγραέριο. 

Το πρώτο πρατήριο λειτουργεί ήδη στη Λάρισα:

Πρατήριο ΕΚΟ-Fisikon

Οδός Βόλου 65,

τηλ. : 2410 230158 & 2410 232024

Ώρες λειτουργίας : 06:00-22:00 Δευτέρα έως Σάββατο, 07:30-21:00 την Κυριακή.

Στο Βόλο μπορεί κάποιος να εξυπηρετηθεί στο:

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΚΟ

Οδός Λαρίσης 202,

Τ.Κ. 383 34 

Τηλ.: 24210 67820