H E.Γ. του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Λάρισας καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα  του Ν. Λάρισας να  στηρίξουν  με τη συμμετοχή  τους αγώνες των εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στην Πρόνοια και στα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας , ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.
Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης είναι γνωστά σε όλους. Υπάρχουν κλειστά κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) επειδή δεν υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Καθημερινά παρουσιάζονται ελλείψεις υλικών, τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν για τις ανάγκες των πολιτών.
Οι αγώνες των εργαζομένων ενοχλούν τους κυβερνώντες. Πάνω από τις ζωές των ασθενών, βάζουν το πολιτικό κόστος. Για αυτό προσπαθούν να κρύψουν τα προβλήματα από τους πολίτες.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεδρίαση της , ύστερα από αίτημα του Ν.Τ. Λάρισας, αποφάσισε να κηρύξει Στάση Εργασίας σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, του Νομού Λάρισας, την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017 από τις 10:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο καραβάνι για τη σωτηρία της Υγείας που διοργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017, στις 9:00πμ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.
Την προηγούμενη ημέρα , την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017  και ώρα 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημόσιου Τομέα του Ν. Λάρισας στα Γραφεία του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Λάρισας, Λαπιθών 6.
Στη σύσκεψη θα παραβρεθούν τα μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ  Μπράτης Δημήτριος και Καλομοίρης Γρηγόριος