Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας επισκέφθηκε το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις Φυλακές Λάρισας. Έπειτα από πρόσκληση  του  διευθυντή του Σχολείου κ. Γιώργου  Τράντα, το Μουσείο για μια ακόμη φορά βγήκε εκτός των τειχών του προκειμένου να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό εργαστήρι για τους εκπαιδευόμενους του σχολείου.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια εισαγωγή γνωριμίας με το Λαογραφικό Μουσείο και τον παραδοσιακό πολιτισμό από την υπεύθυνη του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή του προσωπικού, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο ζωγραφικής πάνω σε ξύλο και απόδοσης  λαϊκών μοτίβων με ποικίλους συμβολισμούς.
Στο πρόγραμμα παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας και η πρόεδρος του Συλλόγου του Μουσείου κ. Εύη Παπαχατζοπούλου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η ομάδα του Λαογραφικού Μουσείου ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του σχολείου στο δικό τους μικρό μουσείο με τα πρωτότυπα καλλιτεχνήματα των εκπαιδευόμενων.
Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας αποτελεί ένα κύτταρο πολιτισμού ανοιχτό στην κοινωνία, που δίνει την ευκαιρία σε όλους ανεξαιρέτως, να συμμετέχουν στις δράσεις του, ως απόδειξη άρσης κάθε είδους διακρίσεων και αποκλεισμών.