Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της νέας περιοδικής έκθεσης «Λάρισα 1950-1985: Η Εφημερίδα Ελευθερία αφηγείται», υλοποίησε εκτός των τειχών  βιωματικό εργαστήριο για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Οι άνθρωποι του Μουσείου επισκέφθηκαν το 1ο Δ.Α.Δ. Λάρισας, όπου πραγματοποίησαν το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βάζω στην εφημερίδα τη δική μου γελοιογραφία».
Τα παιδιά χρωμάτισαν γελοιογραφίες και τις κόλλησαν στην εφημερίδα, ενώ στο τέλος σφράγισαν τον τίτλο της δημιουργώντας έτσι το δικό τους μοναδικό πρωτοσέλιδο.

Οι δράσεις αυτές έχουν σκοπό να συντελέσουν στην ανάπτυξη της αυτοαντίληψης και των δεξιοτήτων των παιδιών, στην αυτενέργεια, στην αυτονομία τους και στην ανάπτυξη της κοινωνικότητάς τους. μέσω της αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, με τους εμψυχωτές του προγράμματος και τα μουσειακά αντικείμενα.
Επίσης, στη διέγερση του ενδιαφέροντος και της προσοχής τους και στην καλλιέργεια του συναισθηματικού τους κόσμου.

Η συνεργασία με το 1ο ΔΑΔ Λάρισας, εντάσσεται στο πνεύμα της δράσης του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας«Ένα Μουσείο για όλους», μιας δράσης που αφορά στη γνωριμία  και επικοινωνία του Μουσείου με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ΑμεΑ.

Στο πρόγραμμα «Βάζω στην εφημερίδα τη δική μου γελοιογραφία» συμμετείχε και η Ε΄ τάξη του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας