Ο Βασίλης Νανάκης (ηθοποιός - σκηνοθέτης) φέρνει στην πόλη μας μια παράσταση, η οποία, όπου κι αν παίχτηκε στην Ελλάδα απέκτησε μόνο φανατικούς θαυμαστές.

Ο Βασίλης Νανάκης διαγράφει μια αξιοπρόσεκτη πορεία στο χώρο του Θεάτρου. Με σπουδές Θεάτρου στην Γαλλία (Παρίσι- école Florent) και είκοσι χρόνια θεατρικής αναζήτησης στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια επιστροφή στον τόπο καταγωγής του, τα Τρίκαλα Θεσσαλίας.

Το 1998 έγραψε το θεατρικό έργο ΄΄Τρία χρόνια Σαββατοκύριακο΄΄ όπου και πρωταγωνίστησε σε σκηνοθεσία Ασπας Κυρίμη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε και κάποιες άλλες από τις πρωταγωνιστικές συμμετοχές που είχε τα τελευταία χρόνια στο Θέατρο και στο Σινεμά.

- Στην παράσταση  ΄΄Το τάβλι΄΄ του Δ. Κεχαϊδη σε σκηνοθεσία Άρη Ρέτσου.

- Στην ταινία ΄΄Ψυχή βαθιά΄΄ του Παντελή Βούλγαρη

- Στην ταινία ΄΄Μπιλόμπα΄΄ της Σοφίας Παπαχρήστου (Βραβείο κοινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης)

- Στην ταινία ΄΄Καλλιόπη΄΄ σε σκηνοθεσία Άρη Ρέτσου

- Στην ταινία μικρού μήκους ΄΄Lost Monument΄΄ του Στέφανου Τσιβόπουλου

- Στην παράσταση ΄΄Μόλλυ Σουήνυ΄΄ του Μπράιαν Φρίελ, όπου σκηνοθέτησε και κράτησε έναν απο τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Με την παράσταση ΄΄Το μόνον της ζωής του ταξείδιον΄΄ του Γ. Βιζυηνού που φέρνει στην πόλη μας πήρε το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης στο φεστιβάλ ελληνικού θεάτρου στην Αθήνα, το Σεπτέμβριο του 2011 στο θέατρο Εliart στο Βοτανικό. Αυτή λοιπόν την παράσταση, την παρουσιάζει για τρεις μέρες στην Λάρισα, την Πέμπτη 16, Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, το βράδυ στις 9:15 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Ουήλ ( Άνθιμου Γαζή και Κουμουνδούρου). Είσοδος 7 ευρώ, μαθητικό 3 ευρώ.

Η παράσταση  πραγματοποιείται  σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και με την ομάδα χωρού Off Αrt της Ρούλας Καραφέρη.

Στοιχεία παράστασης:

Σκηνοθεσία - Διασκευή: Βασίλης Νανάκης

Παίζουν: Βασίλης Νανάκης, Άγγελος Αντωνίου

Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Καρανίκας

Μουσική επιμέλεια - Φωτισμοί: Βασίλης Νανάκης

Ζωντανή μουσική - Ήχοι παράστασης: Άγγελος Αντωνίου

Λίγα λόγια για το έργο.

Ένα από τα καλύτερα έργα του κορυφαίου Έλληνα διηγηματογράφου. Ο Κωστής Παλαμάς ονόμασε «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» ονειρόδραμα, που στην ουσία είναι ένα αδιάκοπο πέρασμα από το φανταστικό στο πραγματικό και από τη μεταφορά στην κυριολεξία.

Ο αφηγητής διηγείται την ιστορία του ως παιδί, που παρασυρόμενο από τα λεγόμενα του παππού του, στρατολογείται στην Πόλη ως ραφτόπουλο για να ζήσει το όνειρό του. Από τις πρώτες στιγμές της άφιξής του στην Κωνσταντινούπολη, αρχίζουν οι δυσκολίες και η αδυναμία του να προσγειωθεί στη σκληρή και ανιαρή πραγματικότητα. Επιστρέφει από ένα αναπάντεχο γεγονός στο σπίτι του και εκεί στην εξοχή, πάνω σε ένα ύψωμα, παππούς και εγγονός επιχειρούν τον απολογισμό της ζωής τους. Ό,τι του ενώνει, πέρα από όλες τις διαφορές, είναι η εμπειρία της καταπίεσης και το όνειρο της φυγής, οι ανεκπλήρωτης επιθυμίες και οι αποδράσεις στο χώρο του μύθου.