Με σημαντικές εμπειρίες και με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν οι μαθητές του Χορωδιακού Συνόλου MusicArte του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, μετά την εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε από 21 ως 25 Μαρτίου 2018, στο Σάλτσμπουργκ και στη Βιέννη.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Ακαδημίας Mozarteum στο Σάλτσμπουργκ, ενός από τα καλύτεραμουσικά πανεπιστήμια στον κόσμο, όπου συμμετείχαν σε εργαστήριο όπερας και  παρουσίασαν στο αίθριο του Πανεπιστημίου ένα μέρος του μουσικού τους προγράμματος, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν την εκκλησία της Παναγίας, το παλάτι Mirabel, το σπίτι που γεννήθηκε ο Μότσαρτ.Ως φόρο τιμής στο μεγάλο συνθέτη, τραγούδησαν μπροστά στο άγαλμα του Μότσαρτ στην ομώνυμη πλατεία της πόλης.
Στη Βιέννη παρακολούθησαν ως ακροατές αλλά και ενεργά συμμετέχοντεςmasterclass βιολιούαπό τη διακεκριμένη καθηγήτρια βιολιού και προεξάρχουσα της ορχήστρας Αγγελίνα Γεωργιάδη, ύστερα από πρόσκληση της Ορχήστρας OrpheusKammerorchester της Βιέννης.
Επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο κτίριο της Κρατικής Όπερας της Βιέννης όπου παρακολούθησαν τις ετοιμασίες στην κεντρική σκηνή για την όπερα «Οθέλλο» του Μότσαρτ.
Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η επίσκεψη στον Μητροπολιτικό ναό της Αγ. Τριάδοςκαι την Ελληνική Εθνική Σχολή της Βιέννης, το αρχαιότερο σχολείο της ομογένειας στo οποίo φοιτούν σήμερα περίπου 350 μαθητές, όπου το σύνολο MusicArteπαρουσίασε ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Οι μαθητές έψαλλαν επίσης, τον ύμνο «Τη Υπερμάχω» μαζί με τον εφημέριο της εκκλησίας πατέραΙωάννη, ο οποίος στη συνέχεια παρουσίασε μία ιστορική αναδρομή για τους Έλληνες της Αυστρίας, και την λειτουργία του σχολείου
Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές είχαν τη συνατότητα να παρακολουθήσουν συναυλία μπαρόκ μουσικής υψηλού επιπέδου στον καθεδρικό ναό Karlskirche, με σολίστ τον Λαρισαίο βιολιστή Δ. Καρακαντά.Μετά το τέλος της συναυλίας το χορωδιακό σύνολο MusicArteτραγούδησε μέσα στον καθεδρικό ναό τον «Ύπνο» του Θ. Αντωνίου και χειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους.
Οι μαθητές επισκέφθηκαν επίσης το Μουσείο Albertina, τον Καθεδρικό Μητροπολιτικό ναό του Αγ. Στεφάνου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Σπίτι της Μουσικής (HausderMusik).
Τέλος, οι μαθητές σε ρόλο δημοσιογράφου πήραν συνέντευξη από Έλληνες μουσικούς που ζουν και διαπρέπουν στο Σάλτσμπουργκ και στη Βιέννη: τον κ. Γιώργο Νούση (σολίστ, καθηγητής κιθάραςστο πανεπιστήμιο και συνθέτης), τον κ. Δημήτρη Καρακαντά (σολίστ βιολιού και αποδέκτης πολλών διακρίσεων και βραβείων σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς) και τον κ. Δημήτρη Συριγγέλα (σολίστ, καθηγητής πιάνου και υπεύθυνος σεμιναρίων στην Carinthia), τους οποίους και ευχαριστούν για τη συνεργασία και τη ζεστή υποδοχή που τους επιφύλαξαν.