Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας,  σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, εγκαινίασαν τη βιβλιοθήκη «Ονειροθήκη», του Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών, ενώ ταυτόχρονα, το ΠΟΚΕΛ προσέφερε βιβλία, στηρίζοντας τη βιβλιοθήκη και τους μαθητές του σχολείου.

Παρευρέθηκαν πολλοί γονείς κι εκπαιδευτικοί και χαιρέτησαν την εκδήλωση: ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Ιωάννης Χριστάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, «Κων/νος Κούμας», Δημήτρης Παπαποστόλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, Χρύσα Γκικοπούλου-Μαργαρίτη και ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ, Αργύρης Γιουρούκης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ο δάσκαλος, Νίκος Μπόλωσης, με μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης  του σχολείου, παρουσιάζοντας το κείμενο του Ξ. Ζολώτα, όπως το ανακοίνωσε σε εκδήλωση της Παγκόσμιας Τράπεζας, το 1957 στην Αμερική, γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και χρησιμοποιώντας κυρίως, διεθνείς ελληνικές λέξεις, προκειμένου να αναδειχθεί η παγκοσμιότητα της χρήσης της γλώσσας μας.

Ακούστηκαν τραγούδια για το περιβάλλον, από τα παιδιά, με την καθοδήγηση της δασκάλας μουσικής, Ράνια Τσοχατζή – Γκάγκα. Τη βιβλιοθήκη παρουσίασε η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, Νόνα Γουργιώτη, η εκπαιδευτικός του σχολείου και μέλος του ΔΣ του ΠΟΚΕΛ, Χρύσα Μαστοροδήμου και η Διευθύντρια του σχολείου, Βάνα Ανθοπούλου.

Το ΠΟΚΕΛ στήριξε κι αυτή τη βιβλιοθήκη κι έτσι συνεχίζει τη δράση του, να συγκεντρώνει και να προσφέρει βιβλία σε Σχολεία, Φορείς και Συλλόγους, με ειδικό εκπαιδευτικό ενδιαφέρον, με επιπλέον ανάγκες ή προβλήματα, σε κεντρικές ή σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού ή σε δυσπρόσιτα μέρη της χώρας.