Επέστρεψε από τη Σύρο το Τμήμα Παραδοσιακού Τραγουδιού του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Ε.Η. Λάρισας, όπου, μαζί με κλιμάκιο του αντίστοιχου Τμήματος του Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «Ο Θετταλός», συμμετείχε στο 7ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμούπολης.
Το Φεστιβάλ διοργάνωσε το Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Ιουνίου ο Μουσικός Όμιλος Σύρου, εορτάζοντας τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του και συμμετείχαν 8 Χορωδίες από όλη την Ελλάδα. Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, καθώς και τις δύο βραδιές η αίθουσα του Θεάτρου Απόλλων ήταν ασφυκτικά γεμάτη από το απαιτητικό, φιλόμουσο κοινό του νησιού.
Το ιστορικό Θέατρο Απόλλων, είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πρωτεύουσας του νησιού και αποτελεί το έμβλημα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ερμούπολης. Δημιουργήθηκε πριν 154 χρόνια από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Πιέτρο Σαμπό, ο οποίος χρησιμοποίησε ως πρότυπο για τον σχεδιασμό του 4 ιταλικά θέατρα, μεταξύ των οποίων και η περίφημη Σκάλα στο Μιλάνο.

Αίσθηση προκάλεσε ένα απόσπασμα της προσφώνησης του κ. Αργυρίου, προέδρου του Μουσικού Ομίλου Σύρου, ο οποίος ανέφερε ότι η Χορωδία από τη Λάρισα ήταν η πρώτη Χορωδία η οποία απέδωσε ρεπερτόριο παραδοσιακών τραγουδιών μέσα σε αυτό το εντυπωσιακό κόσμημα της αρχιτεκτονικής και της ακουστικής!
Η Χορωδία της Λάρισας απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια των ακροατών, αλλά και των μελών των υπολοίπων Χορωδιών, αφού ο υπεύθυνος καθοδηγητής του μουσικού συνόλου κ. Γεώργιος Τερζούδης είχε ετοιμάσει ένα απαιτητικό και ιδιαίτερης τεχνικής δυσκολίας μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από τη νησιωτική Ελλάδα και τη Μικρά Ασία.

Το κοινό έδειξε τον ενθουσιασμό του, για την απόδοση της Χορωδίας, ξεσπώντας σε επανειλημμένα χειροκροτήματα, ενώ και η τετραμελής Ορχήστρα συνόδεψε με μοναδικό τρόπο τα χορωδιακά κομμάτια.
Πέρα από το καλλιτεχνικό μέρος, τα μέλη της Χορωδίας απήλαυσαν και ένα εξ ίσου καταπληκτικό τουριστικό κομμάτι κατά την επίσκεψή τους στο νησί, αφού επισκέφθηκαν αρκετά από τα αξιοθέατα της Ερμούπολης, αλλά και έκαναν τον περίπλου της Σύρου. Όλα τα μέλη της Χορωδίας επέστρεψαν στη Λάρισα φέρνοντας στις αποσκευές τους τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο από το ταξίδι στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων όσο και από τη συμμετοχή τους στο 7ο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Ερμούπολης, δίνοντας ραντεβού και για άλλες εξίσου σημαντικές εκδηλώσεις εντός και εκτός των συνόρων της Ελλάδος, στο κοντινό μέλλον.