Η νέα παραγωγή των Χορευτών του Βορρά είναι η σκηνική μεταφορά του Πορτρέτου του Ντόριαν Γκρέι του Όσκαρ Ουάιλντ.
Το πορτρέτο γερνά, αλλά ο Ντόριαν παραμένει νέος.
Ο Ντόριαν –η όψη της τελειότητας χωρίς συναίσθημα– αντανακλά ολόκληρη την κοινωνία. Ηδονισμός, εμμονή με την όψη, λατρεία του ειδώλου, καταστροφική φύση του ναρκισσισμού.
Ένας ολόκληρος κόσμος με ένα κινητό στο χέρι αυτοφωτογραφίζεται. Η γενιά των selfies, της ανάγκης αποδοχής μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, της συχνής αυτοέκθεσης, κοιτάζει με αμηχανία το πορτρέτο του Ντόριαν. Μήπως όμως είναι αντανάκλαση;
Οι Χορευτές του Βορρά, χωρίς emoticons και pixels ψευδαίσθησης, χορεύουν τη σκοτεινή ιστορία του εθισμού στην εικόνα του Εγώ.
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2018 σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Απευθύνεται σε θεατές άνω των 15 ετών.
Στη Λάρισα θα τη δούμε, την Κυριακή 29 Απριλίου στις 21:00 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χορού «Ο Μύλος Χορεύει» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων με τον καλλιτεχνικό συντονισμό της ομάδας χορού OFF ART.
Καλλιτεχνική διεύθυνση Τατιάνα Παπαδοπούλου. Υπεύθυνη ομάδας Αρετή Κουτσικοπούλου, Χορογραφία Τατιάνα Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, σε συνεργασία με τους χορευτές. Σύνθεση μουσικής & Μουσική επιμέλεια Αντώνης Σουσάμογλου. Δραματολόγος Κατερίνα Διακουμοπούλου. Video artist Mario Ermitikos. Σκηνογραφία-Ενδυματολογία Αθανάσιος Κολαλάς.
Χορεύουν: Δήμητρα Βλάχου, Γαλήνη Γυρτάτου, Μιχάλης Κριεμπάρδης, Δημήτριος Μαργαρίτης, Ηλίας Μπαγεώργος, Δέσποινα Λαγουδάκη, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος.
Τηλ. κρατήσεων: 6972803739 & προπώληση στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού (Μύλος του Παππά) από11:00- 13:00.
Είσοδος: 7€.